News Mehedinti

PATRU migranti salvaţi de poliţiştii de frontieră din apele Dunării

Data: 28-6-2021

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – judeţul Mehedinţi au depistat patru cetăţeni străini care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, traversand fluviul Dunarea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile și a doi colaci din plastic.

   

În data de 26.06.2021, în jurul orei 19.30, echipajul ambarcațiunii MAI 4102 de la  Sectorul Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – județul Mehedinți, pe timpul desfășurării misiunii de supraveghere, a observat, cu ajutorul aparaturii de observare, pe direcția km. flv. 854,5 – zona Izvoare, o ambarcațiune gonflabila de mici dimensiuni în care se aflau două  persoane și alte două persoane plutind cu ajutorul unor colaci de salvare pe fluviul Dunărea, aceștia făcând semne disperate, fiind în pericol de înec. 

Imediat, echipajele mobile au intervenit cu operativitate, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile (cod portocaliu de instabilitate atmosferică). Grupul de persoane, format din patru adulţi a fost adus în siguranță la mal si condus la sediul sectorului pentru verificări. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Turcia și Irak, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani.

La cercetări, adulţii au declarat că au părăsit teritoriul Serbiei încercând să treacă fraudulos în România peste fluviul Dunărea, cu ajutorul ambarcațiunii și a celor doi colaci din plastic.

         Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.
Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus