News Mehedinti

Pericol de inundații în mai multe zone din județ din cauza ploilor abundente

Pericol de inundații în mai multe zone din județ din cauza ploilor abundente

Data: 25-2-2013

Localnicii din satul mehedinţean Schitul de Jos se tem că vor rămâne izolaţi, după ce puntea care face legătura cu drumul comunal este pe cale să se rupă. Oamenii spun că până diseară puntea va fi luată de apele învolburate ale Topolniţei.

Ploile abundente care au căzut în judeţul Mehedinţi în ultimele zile, dar şi topirea zăpezii a făcut ca apele râului Topolniţa să crească foarte mult. În această dimineaţă, cele câteva zeci de familii care trăiesc în satul Schitul de Jos, în apropierea Mânăstirii Topolniţa, au cerut ajutorul autorităţilor. Oamenii se tem de ce este mai rău: pilonul stâng al punţii care face legătura cu drumul comunal este în pericol de a fi luat de apele umflate ale Topolniţei.

Peste 80 hectare de păşuni şi terenuri agricole inundate în Mehedinţi

Urmare a avertizării primite, I.S.U. Mehedinţi a înştiinţat toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din bazinul hidrografic al râului Motru şi instituţiile cu atribuţii în gestionarea acestor fenomene hidrologice periculoase, pentru a lua măsurile ce se impun.

„Totodată, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au obligaţia de a informa, în scris, I.S.U. Mehedinţi, despre iminenţa producerii sau producerea unei situaţii de urgenţă şi de a comunica date cu privire la amploarea acesteia şi măsurile luate pentru diminuarea efectelor şi restabilirea stării de normalitate”, a declarat Ramona Nistor de la ISU Mehedinţi.

Până la această oră, conform informărilor transmise de către SGA Mehedinţi, nu au fost depăşite cotele de atenţie ale acestor râuri, însă, ca urmare a atingerii acestor cote de atenţie, au fost inundate 80 ha păşuni şi terenuri agricole de pe raza comunei Căzăneşti. 
            
De asemenea, un echipaj de pompieri cu un autocamion de intervenţie, din cadrul Detaşamentului de pompieri Drobeta Turnu Severin, intervine în localitatea Schitul de Jos,  pentru consolidarea unei punţi de legătură peste râul Topolniţa.

Foto: adevarul.ro


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus