News Mehedinti

POLIȚIȘTI NOI LA PENITENCIARUL DROBETA TURNU SEVERIN

Data: 26-4-2021

În urma definitivării concursului din sursă externă demarat în data de 21.09.2020, la nivelul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin, în cadrul sectorului operativ,  au fost încadrați 29 de polițiști de penitenciare, dintre care 27 polițiști de penitenciare debutanți și 2 polițiști de penitenciare definitivi. La acest concurs au fost înscriși un număr de 683 de candidați.

În perioada  26.04.2021-25.10.2021,  polițiștii de penitenciare debutanți vor parcurge stagiul specific polițiștilor de penitenciare debutanți conform Ordinului  nr. 3513/C/2020 din 8 septembrie 2020, unde vor urma cursuri de inițiere și de formare a deprinderilor practice.

Polițiștii de penitenciare definitivi au depus, astăzi, jurământul de credință, ceremonialul reprezentând un moment încărcat de speranța atingerii unor idealuri înalte, dar și un legământ față de valorile sistemului administrației penitenciare, reprezentând baza dezvoltării unui spirit de loialitate, profesionalism, respect față de lege și față de drepturile fundamentale ale persoanelor custodiate.  În perioada 26.04.2021-16.06.2021, aceștia își vor desfășura activitatea specifică perioadei de tutelă.

Pe  parcursul carierei, polițiștii de penitenciare se vor confrunta cu provocări în exercitarea atribuțiilor de serviciu în misiuni de pază, escortare și supraveghere, vor pune în aplicare legislația privind executarea pedepselor privative de libertate și a celorlalte măsuri dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, în limitele competențelor stabilite prin lege.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus