News Mehedinti

Polițiștii orșoveni în acțiune: sute de controale soldate cu sancțiuni drastice

Polițiștii orșoveni în acțiune: sute de controale soldate cu sancțiuni drastice

Data: 25-2-2013

În acest sfârșit de săptămână, poliţiştii Formațiunii Rutiere din cadrul Poliției municipiului Orșova împreună cu polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Orșova au iniţiat şi desfăşurat mai multe acțiune pe linie de pietoni și mopede. În cele două zile de weekend, au fost legitimate 125 persoane şi au fost controlate 106 autovehicule. Totodată au fost aplicate 46 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.115 lei.

Prins băut la volan, în comuna Eșelnița

Poliţiştii Secției 3 Poliție Rurală Orșova l-au  depistat pe P. Aurel de 41 ani, din municipiul Orșova, județul Mehedinți, în timp ce conducea pe strada Dunării, în comuna Eșelnița, un autoturism aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul  fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul turmentat s-a ales cu un dosar penal.

Controale printre comercianții de tutun, cereale, legume și fructe

De asemenea, poliţiştii municipiului Orșova au iniţiat şi desfăşurat o acțiune în sistem integrat  pe linia asigurării climatului de ordine și siguranță publică, cât și combaterea contrabandei şi a comerţului ilicit cu produse accizabile tutun, cereale, legume și fructe. În cadrul acţiunii au fost legitimate 12 persoane, au fost controlate 10 autovehicule şi 6 locuri și medii de interes operativ. Totodată au fost aplicate 4 sancțiuni contravenţionale în valoare de 1.125 lei, a fost retras 1 certificat de înmatriculare şi au fost constatate 3 infracțiuni.

Prins fără permis corespunzător

“Poliţiştii Formațiunii Rutiere Orșova l-au depistat pe  T. Ion de 42 ani din comuna Sacu, județul Caraș - Severin, în timp ce conducea pe DN  57, în municipiul Orşova, un tractor având permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus. Totodată s-a stabilit faptul că tractorul nu este înmatriculat, iar numărul de înmatriculare montat este fals”, a explicat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinți.

În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu permis necorespunzător categorie din care face parte vehiculul condus.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus