News Mehedinti

RECEPȚIA LUCRĂRILOR DE REABILITARE A CELOR CINCI SALOANE DIN CADRUL SECȚIEI DE BOLI INFECȚIOASE DESTINATE PACIENȚILOR SUSPECȚI DE COVID-19

RECEPȚIA LUCRĂRILOR DE REABILITARE A CELOR CINCI SALOANE DIN CADRUL SECȚIEI DE BOLI INFECȚIOASE DESTINATE PACIENȚILOR SUSPECȚI DE COVID-19

Data: 2-4-2020

Începând de astăzi, unul din pavilioanele Secției de Boli Infecțioase ale Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin beneficiază de cinci saloane reabilitate complet, în care vor fi internați pacienții suspecți de virusul COVID-19. Noua secție beneficiază de șapte paturi.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, împreună cu conducerea Spitalului Județean a luat decizia de a moderniza o parte a Secției de Boli Infecțioase, pentru a da posibilitatea pacienților din județ, suspecți de virusul COVID-19, să rămână internați în Severin.

,,Cu toate că întreaga clădire urma să fie reabilitată pe fonduri europene, până la acest moment nu am ajuns cu procedurile de licitație publică la stadiul de a începe efectiv lucrările, iar din această cauză am fost nevoiți să găsim o altă variantă de a moderniza, în regim de urgență, măcar un sfert din clădire. Iată-ne astăzi, la nici trei săptămâni de când am luat această decizie, că reușim să recepționăm lucrările pentru cinci saloane cu baie proprie și rețea de oxigen în cazul în care pacienții au patologii cu forme pulmonare. Constat că s-a făcut o treabă bună, spațiul arată impecabil acum și este pregătit din toate punctele de vedere să primească pacienți, deși îmi doresc ca nimeni să nu ajungă să fie internat aici. Chiar în ședința de Consiliu Județean de ieri, am alocat din  bugetul propriu suma de 550.000 lei pentru achitarea acestor lucrări. La rândul său, Spitalul Județean a adus paturi și noptiere noi. În paralel accelerăm demersurile începute pentru achiziția de aparatură medicală absolut necesară gestionării crizei creată de Coronavirus și îi asigur pe mehedințeni că în continuare principala noastră preocupare rămâne grija pentru sănătatea lor,, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus