News Mehedinti

Salariul mediu net în județul Mehedinți este mai mic cu aproape 200 de lei față de cel realizat la nivelul țării

Salariul mediu net în județul Mehedinți este mai mic cu aproape 200 de lei față de cel realizat la nivelul țării

Data: 20-2-2013

În urma unui raport întocmit de către Direcția Județeană de Statistică Mehedinți, câştigul salarial mediu net realizat în luna decembrie 2012 de salariaţii din judeţul a fost de 1518 lei, fiind mai mic  cu 179 lei de persoană faţă de cel realizat la nivelul ţării.

Vestea bună este faptul că de luna noiembrie 2012 acesta a crescut cu 165 lei/persoană la nivelul judeţului Mehedinţi  şi cu 122 lei/persoană la nivelul ţării.

Evoulția salariului mediu nominal net

“Evoluţia salariului real în judeţul Mehedinţi, folosind indicele preţurilor de consum la nivelul ţării,  se prezintă astfel: faţă de luna decembrie 2011, câştigul salarial mediu nominal net a scăzut cu 0,46 %, iar indicele preţurilor de consum a crescut   cu 4,95 %. În aceste condiţii salariul real a scăzut cu 5,15 %. Faţă de luna noiembrie 2012, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 12,20 %, iar indicele preţurilor de consum a crescut cu 0,60 %. În aceste condiţii salariul real a crescut cu 11,53%. La nivelul ţării salariul real a crescut  cu  0,8 % faţă de luna decembrie 2011”, au declarat reprezentanții Direcției Județene de Statistică.

Cum s-a realizat acest sondaj

Datele lunare privind câştigul salarial şi efectivul de salariaţi sunt obţinute printr-o cercetare statistică selectivă. Eşantionul cercetării statistice cuprinde din judeţul Mehedinţi un număr de 200 unităţi economico-sociale.

Unităţile din sectorul bugetar (administraţie publică, învăţământ, sănătate şi asistenţă socială) sunt cuprinse în cercetare, excepţie făcând unităţile administraţiei publice locale pentru care datele la nivelul consiliilor locale comunale se culeg pe bază de eşantion. Pentru sectorul economic, au fost incluse în cercetare unităţile cu 4 salariaţi şi peste.

Datele privind efectivul salariaţilor pentru perioada ianuarie-iunie 2012 au fost reestimate pe baza rezultatelor cercetării statistice lunare asupra câştigurilor salariale, completate cu informaţiile existente în Registrul Statistic al Întreprinderilor pentru întreprinderile cu 1-3 salariaţi şi au fost repartizate pe sectoare de activitate conform distribuţiei obţinute din cercetarea statistică anuală asupra costului forţei de muncă din anul 2011.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus