News Mehedinti

ŞIMIAN: REŢINUŢI PENTRU FURT CALIFICAT, INSTIGARE LA TENTATIVĂ DE TÂLHĂRIE ŞI COMPLICITATE LA TENTATIVĂ DE FURT

Data: 25-5-2021

La data de 24 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au prins în flagrant delict doi bărbați de 26 respectiv 36 de ani, ambii din comuna Șimian, în timp ce ofereau spre vânzare 4 tone de material feros, unui bărbat de 37 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada aprilie -mai a.c, persoanele bănuite ar fi acționat în mod coordonat cu scopul de a sustrage componente feroase (șine de cale ferată, tălpi metalice de susținere a benzilor transportoare) din interiorul unei companii energetice, punând în pericol activitatea de exploatarea și transport a cărbunelui.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională urmează a fi stabilit și comunicat, în urma unei evaluări efectuată de reprezentanții unităţii miniere.

În urma probatoriului administrat, 4 persoane au fost reținute pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore, iar astăzi urmează sa fie prezentate instanței de judecată cu propunerea de luare a unei măsuri prevenite.

Activitățile desfășurate au loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat în formă continuată, instigare la tentativă de tâlhărie calificată și complicitate la tentativă de furt calificat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale, al polițiștilor de ordine publică și al efectivelor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus