News Mehedinti

Statistică sumbră: peste 400 de şomeri înregistraţi în municipiul Orşova / Rata şomajului este în creştere

Statistică sumbră: peste 400 de şomeri înregistraţi în municipiul Orşova / Rata şomajului este în creştere

Data: 11-2-2013

Potrivit unei statistici a reprezentanţilor Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinţi, la data de 31 ianuarie 2013, existau 426 de persoane şomere în municipiul Orşova.

“În bazele noastre de date există 426 persoane, din care 166 femei, înregistraţi ca şomeri indemnizaţi sau neindemnizaţi, domiciliaţi în municipiul Orşova. Menţionăm că în această cifră nu sunt cuprinse persoanele care locuiesc în localităţile limitrofe (de ex. Eşelniţa, Dubova, etc), ci doar cei din Orşova”, a declarat pentru news-mehedinti.ro, Sorin Marinescu, purtător de cuvânt la AJOFM Mehedinţi.

Rata şomajului în judeţul Mehedinţi este de 10,21 procente

Tot la data de 31 ianuarie 2013, rata şomajului în judeţul Mehedinţi a fost de 10,21 la sută. La aceeaşi dată, în evidenţele AJOFM Mehedinţi erau înregistraţi un număr total de 11.921 şomeri.  “Comparativ cu sfârşitul lunii decembrie 2012, când rata şomajului a fost de 9,80 %, se constată o creştere a acesteia cu 0,41 % în prima lună a anului 2013”, a adăugat Sorin Marinescu.

Aproape 8.500 de şomeri în mediul rural

În funcţie de mediul de provenienţă, structura numărului de şomeri înregistraţi în evidenţele AJOFM Mehedinţi se împarte în felul următor: şomeri cu domiciliul în mediul urban, 3.518 persoane, şomeri cu domiciliul în mediul rural, 8.403 persoane.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus