News Mehedinti

Trei cetățeni români cercetaÈ›i pentru contrabandă cu È›igări

Data: 12-10-2020

În urma unei acÅ£iuni desfăşurate pe linia contrabandei cu Å£igări de către poliÅ£iÅŸtii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al PoliÈ›iei de Frontieră MehedinÈ›i, în cooperare cu lucrători din cadrul I.J.J MehedinÅ£i cu sprijinul S.O.S MehedinÅ£i, trei cetățeni români sunt cercetaÈ›ii sub aspectul săvârÅŸirii infracÅ£iunii de contrabandă.

Totodată, au fost descoperite 2500pachete cu țigări diferite mărci.

În data de 10.10.2020, poliÅ£iÅŸtii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al PoliÈ›iei de Frontieră MehedinÈ›i, în cooperare cu lucrători din cadrul I.J.J. MehedinÅ£i, cu sprijinul S.O.S MehedinÅ£i, în urma unor informaÅ£ii deÅ£inute la nivelul Serviciului, au efectuat o acÈ›iune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, în urma căreia a fost oprit, în localitatea BălăciÅ£a - judeÅ£ul MehedinÅ£i, un autoturism în care se aflau doi cetăţeni români, domiciliaÅ£i pe raza judeÅ£ului MehedinÅ£i. 

Cei doi bărbaÈ›i fuseseră observaÅ£i, înainte de a fi oprit autoturismul, cum aruncau din maÅŸină mai multe colete, ambalate în folie neagră, într-un cimitir din localitate.

În coletele aruncate, poliÈ›iÈ™tii de frontieră au descoperit 2.500 pachete cu È›igări diferite mărci, fără marcaje fiscale. 

Totodată a mai fost identificat în trafic un autoturism marca VW Passat, condus de un cetăţean român, care avea rol de antemergător.

Bunurile, în valoare totală de aproximativ 30.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliÅ£iÅŸtii de frontieră efectuează cercetări faţă de cetăţenii români sub aspectul săvârÅŸirii infracÅ£iunii de contrabandă, iar cele două autoturisme au fost reÈ›inute în vederea continuării cercetărilor.