News Mehedinti

Valentin Popescu spune ADIO funcției de DIRECTOR la DGASPC MEHEDINȚI

Data: 18-6-2020

În urma hotărârii definitive pronunțate ieri de către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți rămâne, în cel mai scurt timp, fără director executiv. Valentin Popescu a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate, acuzat fiind de conflict de interese. De menționat că și la Curtea de Apel Craiova, fostul director Popescu a avut parte tot de o hotărâre în defavoarea lui.

Agenția Națională de Integritate a constatat că, în calitate de director al instituției, Valentin Popescu a formulat și semnat răspunsul la cererea Regiei Autonome pentru Activități Nucleare Mehedinți (R.A.A.N.), prin care a fost de acord cu încheierea unui Contract de cesiune de creanță între R.A.A.N. Mehedinți și S.C. Energoutilaj Prest-Serv S.R.L. pentru suma de 136.393,58 Lei în favoarea acestei societăți comerciale (la care persoana evaluată are calitatea de asociat, iar tatăl său este asociat și administrator). 

Totodată, au fost identificate indicii privind săvârșirea de către POPESCU CONSTANTIN VALENTIN a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul Penal, întrucât acesta a acceptat plata sumei de 136.393,58 Lei către S.C. Energoutilaj Prest-Serv S.R.L., prin exprimarea acordului pentru încheierea Contractului de cesiune de creanță, și a semnat ordinele de plată.

Având în vedere aceste aspecte, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu-Severin în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către POPESCU VALENTIN a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Spre dezamăgirea domnului Valentin Popescu, acesta va fi decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus