News Mehedinti

Ziua Informării Preventive marcată de ISU Mehedinți

Data: 13-7-2021

Atunci când data de 13 este într-o zi de MARȚI, indiferent de luna anului, este marcatăZiua Informării Preventive. Sub sloganul "Preveniţi ghinionul", având ca logo pisica neagră, activitățile desfășurate de pompierii mehedințeni, în această zi, urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune atunci când nu respectă regulile și măsurile de siguranță. 

Pentru a marca această zi, pompierii mehedințeni au organizat activități de informare preventivă în două parcuri din municipiul Drobeta Turnu Severin. Cadrele ISU Mehedinți au fost în mijlocul cetățenilor, unde au desfășurat acțiuni de diseminare a mesajului preventiv, prin distribuirea de materiale suport: flyere și stickere.

Activitățile au urmărit creșterea nivelului de siguranță în rândul cetățenilor și crearea unei culturi preventive, cu precădere pe necesitatea respectării regulilor și măsurilor privind siguranța copiilor, prevenirea incendiilor, modul de comportare în caz de cutremur, dar și de limitare a efectelor generate de caniculă și secetă.

Prin adoptarea unei conduite preventive, cetățenii pot evita producerea unor evenimente neplăcute, iar în situația când acestea nu pot fi împiedicate, o populație informată va fi în măsură să limiteze pagubele și să nu își pună în pericol viața, protejând persoanele din apropiere. Doar conștientizând riscurile la care se pot expune și comportamentul ce trebuie adoptat în funcţie de manifestarea acestora, cetățenii pot gestiona eficient o situație de urgență.

Cadrele ISU Mehedinţi vor continua acţiunile de informare a populaţiei, obiectivul fiind siguranța cetățenilor.

    COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus