News Mehedinti

Biserica romano-catolică din Orșova, unul dintre cele mai importante obiective turistice din oraș

Biserica romano-catolică din Orșova, unul dintre cele mai importante obiective turistice din oraș

Data: 12-3-2013

Biserica romano-catolică din Orșova are o formă non conformistă, fiind singura biserică catolică ridicată în timpul regimului comunist (în perioada 1972-1976).

Opera arhitectului Hans Fackelmann, biserica are forma unui cort, cu un acoperiș în formă de cruce, aceasta reprezentând un lăcaș de cult pentru toți credincioșii din Orșova, germani, cehi, români și maghiari.

Drumul Crucii realizat de Gabriel Popa, a trezit dispute serioase, acesta pictând și figuri contemporane, cu toate că de-a lungul timpului pictorii bisericești au apelat des la figuri contemporane pentru ilustrarea scenelor biblice. Astfel lânga Pilat din Pont apare Lenin care instigă oamenii împotriva lui Iisus. John Lennon simbolizează bucuria invierii lui Iisus Christos.

În 2005 a fost dezvelită placa referitoare la povestea Coroanei maghiare, ascunsă la Orșova în perioada 1849-1853. În locul găsirii coroanei, în cimitirul de atunci, a fost ridicată Capela Coroanei, care a dispărut odată cu realizarea hidrocentralei Porțile de Fier.

Biserica romano-catolică din Orșova este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Cazanele Dunării.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus