News Mehedinti

CAMPANIE O zi din viața unui olimpic / Adrian Munteanu, elevul care de cinci ani de zile participă la olimpiadele de matematică

CAMPANIE O zi din viața unui olimpic / Adrian Munteanu, elevul care de cinci ani de zile participă la olimpiadele de matematică

Data: 4-6-2013

Adrian Munteanu învață în clasa a IX-a la Liceul Teoretic “Traian Lalescu” din Orșova, la profil uman. De cinci ani de zile elevul participă periodic la olimpiadele de matematică, cu toate că după cum spune chiar el, a fugit dintotdeauna de această materie grea. “Când m-am înscris la liceu am optat pentru profilul uman tocmai pentru a face mai puține ore de matematică. Cu toate acestea se pare că nu am scăpat de materia de care mă temeam cel mai mult. Încă din clasa a 5-a particip la olimpiade și de fiecare dată am obținut rezultate bune”, a spus Adrian Munteanu.

Anul acesta tânărul s-a calificat și la faza națională a concursului, însă a refuzat să se prezinte, de teamă spune Adrian. “Nu știu de ce nu am vrut să merg la etapa națională a olimpiadei de matematică, cred că mi-a fost frică de un rezultat mai puțin bun. Deși profesorii au insistat și mi-au spus că mă voi descurca cu siguranță, ceva m-a reținut”, a continuat Adrian Munteanu.

A fost într-adevăr primul an în care a ajuns atât de departe, însă tânărul promite că la următoarea competiție, cu siguranță va trece de toți pașii cu brio. În afară de matematică, lui Adrian îi place foarte mult Limba și Literatura Română și sportul. Tocmai de aceea, când nu e la școală sau nu învață, Adrian mărturisește că îi place să facă mișcare. “Foarte mult acasă nu învăț, pentru că noțiuniunile de bază le prind de la școală. Îmi place să mă plimb, să fac sport și să ascult muzică”, a încheiat Adrian Munteanu. 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus