News Mehedinti

CAMPANIE O zi din viaţa unui olimpic / Amalia Popovici, tânăra pasionată de Limba Germană

CAMPANIE O zi din viaţa unui olimpic / Amalia Popovici, tânăra pasionată de Limba Germană

Data: 25-5-2013

Să participi la olimpiade şcolare presupune multă muncă, pregătire şi zeci de ore de exerciţii alături de profesorii coordonatori. Dar, când vine vorba de o competiţie la o limbă străină, parcă situaţie este puţin altfel. Vorbim despre Amalia Popovici, elevă în clasa a X-a, pentru care limbile străine sunt mai multe decât simple materii pe care le învaţă la şcoală. “Le pot numi o pasiune. Îmi place foarte mult germană şi engleza. Nu e prima oară când particip la olimpiade, dar este pentru prima oară când m-am calificat la faza naţională”, a mărturisit Amalia.

Talent transmis de la o generaţie la alta

Tânăra spune că a ales germana, inspirată fiind de mama ei, care la rându-i i-a plăcut foarte mult această materie pe vremea când mergea la şcoală. Mai mult decât atât, Amalia spune că a avut onorea şi bucuria în acelaşi timp să ia meditaţii cu aceeaşi profesoară de limba germană la care a învăţat şi mama ei în anii gimnaziali. “Cred că acesta a fost impulsul pe care l-am primit. Aceeaşi doamnă care i-a transmis mamei pasiunea pentru germană, mi-a ieşit şi mie în cale şi îi mulţumesc”, a spus Amalia.

Scenetă în limba germană

Tânăra recunoaşte că la olimpiada naţională a avut de trecut prin nişte probe total diferite faţă de competiţiile la care a mai participat până atunci. “Pentru faza naţională am avut de pregătit un proiect, o scenetă. Singuri ne-am ales rolurile şi costumele. A fost pentru prima oară când am urcat pe o scenă adevărată într-o piesă de teatru, în faţa mai multor spectatori. A fost o experienţă grozavă, pe care cu siguranţă aş vrea să o mai repet”, a explicat tânăra. Rezultatul obţinut a fost unul lăudabil, fapt care a motivat-o să ia o decizie privind viitorul ei.

“Îmi doresc foarte mult să rămân în domeniul limbilor străine. Mi-ar place să fiu traducător. Rezultatul pe care l-am obţinut la faza naţională nu a fost posibil fără implicarea doamnei noastre profesoare. Ne ajută foarte mult, mai ales atunci când trebuie să mergem la olimpiadă”, a adăugat Amalia Popovici. Ca orice tânăr de vârsta ei, Amalia recunoaşte că atunci când nu e la şcoală sau nu învaţă, îi place să asculte muzică, să iasă la plimbare şi să se întâlnească cu prietenii. 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus