News Mehedinti

CAMPANIE O zi din viața unui olimpic / Mădălina Cismaș, o fată modestă, cu putere de muncă și dedicată Biologiei

CAMPANIE O zi din viața unui olimpic / Mădălina Cismaș, o fată modestă, cu putere de muncă și dedicată Biologiei

Data: 20-5-2013

Mădălina Ionela Cismaș este elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic “Traian Lalescu” din Orșova. Tânăra a reușit o performanță pentru care profesorii o apreciază și nu au decât cuvinte de laudă la adresa ei. Mădălina a acumulat cel mai mare punctaj pe județ la olimpiada de Biologie, iar la faza națională a terminat cu un punctaj de 186 dintr-un total de 200.

“Îmi plac toate materile dar Biologia, recunosc că este preferata mea. Profesoara noastră se ocupă foarte bine de noi, știe să se ne explice, discută cu noi și pot spune că foarte multe lucruri le știu și îmi rămân în minte de la orele de curs”, a spus Mădălina. Tânăra din Eșelnița se află la a doua experiență de acest gen. “Am mai participat odată la olimpiada de Biologie, anul trecut. Anul acesta însă a fost ceva mai greu. Am avut de învățat din opt manuale, dar cred că m-am descurcat destul de bine”, a continuat olimpica.

Învață mai întâi pentru materile grele

Când ajunge acasă de la școală, Mădălina spune că își dedică aproximativ o oră odihnei, după care se apucă de treabă. “Prima dată îmi fac temele și învăț la materile grele, precum matematica. Materile mai ușoare le las la urmă”, a recunoscut tânăra. La fel de mult precum Biologia, îi place și Chimia, iar Mădălina mai spune că își dorește să urmeze fie Medicina Civilă, fie cea Militară, unde sunt disponibile numai zece locuri la nivel național. “Pot spune că mă pregătesc de pe acum. Îmi place să citesc foarte mult, suplimentar față de ce primim la școală. Îmi mai place Engleza și Istoria”, a încheiat eleva. 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus