News Mehedinti

CAMPANIE O zi din viața unui olimpic / Vlad Amza este olimpic la matematică deși învață la profil uman

CAMPANIE O zi din viața unui olimpic / Vlad Amza este olimpic la matematică deși învață la profil uman

Data: 24-5-2013

Următorul elev de pe lista olimpicilor pe care am început să-i promovăm în cadrul unei campanii intitulată “O zi din viața unui olimpic” este Vlad Amza. Tânărul învață în clasa IX-a la Liceul Teoretic “Traian Lalescu” și a reușit o peformanță demnă de apreciat la Matematică, având în vedere că profilul la care învață este uman.

“La școală nu facem decât două ore de matematică pe săptămână, pentu că nu suntem de specialitate. Cu toate acestea pot spune că mi-a plăcut matematică încă din generală. Nu este prima oară când particip la astfel de concursui școlare. Deși am fugit de matematică când am intrat la liceu, tot la ea am ajuns”, a măturisit cu zâmbetul pe buze Vlad.

De fire foarte optimist și cu simțul umorului, Vlad Amza și-a pus pe tavă modul în care se desfășoară o zi normală din viața lui. “Ce pot să spun decât că mă trezesc dimineața, vin la școală, apoi când ajung acasă mănânc, mă odihnesc câteodeată, după care îmi dedic aproximativ două ore învățatului. Foarte multe noțiuni le prind din zbor ca să zic așa, în timpul orelor de curs. Când nu învăț, ascult muzică sau ies cu prietenii la plimbare, ca orice tânăr de vârsta mea”, a spus Vlad Amza.

Cu toate că a scos un rezultat lăudabil la olimpiada națională de matematică, Vlad nu și-ar dori ca în viitor să rămână pe această latură. “Dacă se vor mai ivi ocazii, bineînțeles că voi participa în continuare la olimpiade de matematică. Dar, dacă mă gândesc peste câțiva ani, mi-a place să profesez ca medic, deși nu mă prea împac cu biologia. Sau, voi alege muzica, actoria, de ce nu?!”, a concluzionat tânărul elev. 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus