News Mehedinti

Consiliul Naţional al Elevilor susţine introducerea mai multor ore de sport în învăţământul primar

Consiliul Naţional al Elevilor susţine introducerea mai multor ore de sport în învăţământul primar

Data: 18-2-2013

Consiliul Naţional al Elevilor susţine introducerea mai multor ore de sport în programa şcolară a elevilor din ciclul primar, considerând însă că trebuie să se facă investiţii în bazele sportive din şcoli pentru ca orele să se desfăşoare în condiţii optime. Reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor, forul consultativ al Ministerului Educaţiei, arată, într-un comunicat de presă remis duminică agenţiei MEDIAFAX, că introducerea mai multor ore de sport în programa şcolară, propusă printre modificările aduse Planului cadru pentru învăţământul primar, este o măsură necesară, în condiţiile în care a crescut numărul de copii supraponderali.

Potrivit statisticilor, România ocupă locul al treilea în Europa la capitolul supraponderalitate, au precizat reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor.

"Mişcarea este esenţială pentru dezvoltarea copiilor, iar în România, din păcate, ne confruntăm cu o creştere a numărului de copii supraponderali. Pe lângă faptul că sportul echilibrează funcţionarea întregului organism, acesta are rol în educarea şi disciplinarea copiilor. Introducerea mai multor ore de sport pe săptămână pentru elevii din învăţământul primar este o măsură necesară, însă, pentru ca orele să se desfăşoare în condiţii optime, trebuie investit în bazele sportive din unităţile de învăţământ", a declarat preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Iulia Miron, citată în comunicatul de presă.

Mediafax.ro


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus