News Mehedinti

Cum ajungi student în Anglia? Orșoveanca Alexandra Cunicel ne împărtășește frumoasa experiență

Cum ajungi student în Anglia? Orșoveanca Alexandra Cunicel ne împărtășește frumoasa experiență

Data: 21-2-2013

Ambiția și seriozitatea cu care a tratat studiile au ajutat-o să devină apreciată și iubită de către profesorii universitari de peste hotare. Este vorba despre o tânără orșoveancă, care de la vârsta de 19 ani a demonstrat că doar prin muncă se poate fructifica o carieră de succes.

Singură într-o țară străină

Absolventă a Liceului Teoretic “Traian Lalescu”, Alexandra și-a încercat norocul încă de pe băncile școlii și s-a înscris la un examen pentru atestarea cunoștiințelor de limba engleză, pe care de altfel l-a și promovat. “Acest certificat mi-a fost necesar pentru a aplica la o Universitate din Anglia. Am plecat la 19 ani în Anglia, Bradford, pentru a obține o diplomă universitară. La Universitatea din Bradford studiez Relații Internaționale și Studii de Securitate, în cadrul departamentului de Pace”, a explicat Alexandra Cunicel.

Doar trei elevi au fost acceptați să studieze în California

Puțin mai târziu, tânăra a obținut o bursă în San Diego ca urmare a rezultatelor excelente pe care le-a avut în Bradford. “Aceste universități sunt oarecum restricționate, adică nu sunt acceptați decât foarte puțini studenți internaționali, din cauza numărului foarte mare de cereri”, a continuat tânăra orșoveancă. Astfel, Alexandra se numără printre cei trei elevi (singurii) care au obținut câte un loc la una din facultățile din California. În San Diego, tânăra studiează Conflictele și Rezolvarea Conflictelor, cu specializare în limba Spaniolă.  “Sunt foarte încântată de această experiență pentru că m-a ajutat să mă maturizez și să cresc atât pe plan personal, cât și profesional.  Sunt pasionată de ceea ce studiez și nu cred că altceva mi-ar putea capta atenția și interesul mai mult decât ceea ce fac acum”, a mărturisit Alexandra.

Drepturi egale și pentru studenții stranieri

Chiar dacă dorul de casă, părinți și prieteni o face să se simtă uneori singură, Alexandra recunoaște că s-a adaptat destul de repede la modul de viață, total diferit de al nostru. “Prin faptul că am studiat la o Universitate din Anglia, am avut drepturi egale cu un cetățean englez și am beneficiat de toate programele oferite de universitate: de la burse până la programe de schimb de experiențe și studiu în afara facultății. Din păcate, acest lucru nu ar fi fost posibil dacă studiam în România”, a adăugat Alexandra.

Universitățile din străinătate știu cum să-și acapareze studenții

Studenții de peste hotare au ocazia să se implice în foarte multe activități extra-școlare. În acest context, Alexandra a fost Administratorul Societății Artelor Africane, ca voluntar pentru o organizație Non-guvernamentală de protecție a mediului. “Am fost mentor și ambasador pentru studenți în „Proiectul Păcii” ( proiect realizat și susținut de Departamentul de Pace din cadrul Universității din Bradford) și de asemenea pentru un program în cadrul comunității din Bradford, în urma căruia am obținut și un certificat de leader. Toate activitățile extra-școlare sunt ceea ce fac diferența dintre un candidat bun și unul excelent pentru un job. Sfătuiesc toți elevii să își urmeze visul de a face exact ceea ce își doresc, iar pe părinți să își sprijine copiii în drumul pe care aceștia și-l aleg!”, a spus tânăra.


Galerie foto

Cum ajungi student în Anglia? Orșoveanca Alexandra Cunicel ne împărtășește frumoasa experiență
Cum ajungi student în Anglia? Orșoveanca Alexandra Cunicel ne împărtășește frumoasa experiență


Urmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus