News Mehedinti

De pe 2 aprilie, părinții își pot înscrie copiii la clasa pregătitoare / IȘJ Mehedinți anunță că anul acesta înscrierile se pot face online

De pe 2 aprilie, părinții își pot înscrie copiii la clasa pregătitoare / IȘJ Mehedinți anunță că anul acesta înscrierile se pot face online

Data: 19-3-2013

Pregătirile pentru înscrierile în noul an școlar sunt în plină desfășurare. Părinții își pot înscrie prichindeii în clasa pregătitoare începând cu data de 2 aprilie a.c. În județul Mehedinți există aproximativ 2300 de locuri pentru clasa pregătitoare și aproape 700 pentru clasa I. Potrivit inspectorilor școlari, vor fi două etape de înscrieri iar dacă se vor depăși locurile, elevii vor fi departajați după anumite criterii. De asemenea, o noutate este faptul că anul acesta înscrierile se vor putea face online, direct pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți. Formularul va fi public începând cu data de 2 aprilie 2013. Părinții mai trebuie să știe că deși vor opta pentru înscrierile online, vor trebui să se prezinte la școala unde va învăța copilul lor, pentru validarea fișei electronice. Inspectorii au mai anunțat totodată că pe site-ul oficial al instituției au fost deja afișate locurile din județ.

Informații suplimentare și pe edu.ro

Ministerul Educației Naționale a lansat, în aceste zile, în dezbatere publică proiectul de Metodologie pentru înscrierea copiilor în învățământul primar în anul școlar 2013 – 2014. Documentul poate fi accesat la adresa www.edu.ro, la secțiunea Înscrierea în învățământul primar 2013 (prima pagină). Proiectul conține detaliile referitoare la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare și în clasa I. Proiectul de Metodologie a fost elaborat plecând de la experiența anului anterior. Documentul propune maximizarea opțiunilor părinților pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, propune proceduri simplifícate și subliniază dimensiunea informării publice, astfel încât informațiile să ajungă în timp util la părinți, respectiv la publicul larg interesat. Până la aprobarea Metodologiei prin Ordin al Ministrului Educației Naționale, documentul poate suferi modificări, ca urmare a procesului de dezbatere publică. Reprezentanții ministerului vor ține cont de opiniile primite la adresa www.edu.ro, la secțiunea Înscrierea în învățământul primar 2013, până la data de 24 martie. Acolo unde va fi cazul, unele dintre observațiile semnalate vor putea deveni prevederi integrate în documentul final.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus