News Mehedinti

Elevii Colegiului Tehnic “Decebal” – vizitaţi de către poliţişti

Elevii Colegiului Tehnic “Decebal” – vizitaţi de către poliţişti

Data: 7-3-2013

Orice activitate cu caracter preventiv oferă adolescenţilor posibilitatea de a învăţa, a se informa şi a se implica în propria lor pregătire antivictimală si antiinfracţională.

Pentru prevenirea delincvenţei juvenile în rândul tinerilor liceeni, poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu Compartimentul Proximitate au desfăşurat o acţiune informativ-preventiva in sala de festivităţi a Colegiului Tehnic „DECEBAL” din municipiul  Drobeta Turnu Severin.

Au fost distribuite pliante, au fost prezentate filme educative purtându-se discuţii interactive. Prin acest gen de întâlniri urmărim sa atragem atenţia asupra riscurilor la care se expun tinerii care sunt tentaţi la “senzaţii tari” si care sunt extrem de uşor influenţabili şi chiar naivi. Totodată, am încercat sa identificam împreună metode de a evita actele de violenţă, de a negocia conflictele ce apar între elevi si care, pe fondul impulsivităţii, pot avea urmări din cele mai grave.

Prezentarea exemplelor din cazuistica poliţiei în care au fost implicaţi minori atât in calitate de victimă cât ăi în calitate de autori, a reprezentat unul dintre punctele de  atracţie, ocazie cu care, atât cadrele didactice cât si elevii, au adresat multiple întrebări.

         

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus