News Mehedinti

Elevii din clasele terminale ale Liceului “Traian Lalescu” au susținut, astăzi, simularea de bacalaureat, proba la alegere

Elevii din clasele terminale ale Liceului “Traian Lalescu” au susținut, astăzi, simularea de bacalaureat, proba la alegere

Data: 20-2-2013

În această perioadă, elevii din clasa a XII-a susțin prima sesiune de simulări ale examenului de bacalaureat în conformitate cu regulamentul stabilit la nivel național.

Astăzi, elevii din clasele terminale ale Liceului “Traian Lalescu” din Orșova au trecut prin proba la alegere, în funcție de specializarea în curs de absolvire. “Profilul uman a dat examen din geografie, iar cel real din fizică. Avem înscriși un număr de 98 de elevi, dintre care astăzi, au absentat 16, deoarece sunt înscriși în lotul olimpic”, a declarat pentru news-mehedinti.ro, Mirela Stoenel, directorul liceului  “Traian Lalescu” din Orșova.

Reguli stricte, exact ca la Bac

Notele de la simulările de bacalaureat vor fi trecute în catalog, la fiecare materie, ca notă de evaluare curentă, excepție făcând materiile care nu se studiază în an terminal, dar sunt materii de bacalaureat. De asemenea, în cadrul simulărilor, condițiile de examen vor fi îndeplinite cu exactitate, elevii vor sta singuri în bancă, iar supraveghetorii vor fi profesorii din șocală. Tezele se vor corecta în regim de examen, cu foi secretizate și corectură dublă. Durata examenuli de astăzi a fost de trei ore.

Calendarul examenelor din vară

Examenul de bacalaureat din 2013 începe pe 10 iunie cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), susținută până în 12 inie. În perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), urmată în 17-21 iunie de proba de evaluare a competențelor digitale (proba D) și în 25-28 iunie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în 1 iulie la Limba şi literatura română (proba E a) şi în 2 iulie – la Limba şi literatura maternă (proba E b). Testarea va continua în 3 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E c) şi în 5 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d).Rezultatele vor fi afişate în 8 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în perioada 9 -11 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 12 iulie.

 

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus