News Mehedinti

Modificările la Legea Educaţiei au fost adoptate. VEZI care sunt noutăţile

Modificările la Legea Educaţiei au fost adoptate. VEZI care sunt noutăţile

Data: 6-3-2013

Clasa a noua rămâne la liceu. Asta au decis deputaţii care au adoptat ieri în plen modificările aduse legii educaţiei în Comisia de învăţământ, la propunerea ministrului Remus Pricopie.


Ministrul susţine că trecerea clasei a noua la şcoala generală ar fi lăsat liceele cu prea multe spaţii goale, în timp ce gimnaziul ar fi devenit supraaglomerat.

O altă modificare îi vizează pe elevii din clasa a 8-a. Ei vor susţine la evaluarea finală, trei probe scrise: la limba română, limba maternă şi matematică.

Ministrul Pricopie a explicat că probele de limbă străină şi informatică vor fi susţinute în timpul anului şcolar. În plus, învăţătorii şi educatorii nu vor mai fi nevoiţi să urmeze o facultate până în 2018.


realitatea.net

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus