News Mehedinti

Site-urile realizate de olimpici pentru Guvern sunt funcţionale şi pot fi accesate

Site-urile realizate de olimpici pentru Guvern sunt funcţionale şi pot fi accesate

Data: 25-2-2013

Elevii şi tinerii vor fi implicaţi în proiecte de tipul celui care s-a desfăşurat la Guvern sâmbătă şi duminică, Hackathon, care să asigure o mai bună comunicare a diferitelor instituţii publice, a declarat ministerul Educaţiei, Remus Pricopie. "Cele două zile au trecut, cei 26 de elevi au lucrat şi astăzi (duminică-n.r.), ne-au prezentat produsul muncii lor, respectiv cele cinci site-uri. Unele dintre ele sunt şi în versiunea android. Cele cinci site-uri care practic de duminică vor fi funcţionale, trebuie să fie încărcate cu informaţii. În felul acesta se asigură o mai bună comunicare a Guvernului, a diferitelor instituţii publice. Proiectul se încheie astăzi, dar colaborarea cu aceşti elevi şi cu alţi elevi din ţară va continua. Vrem să implicăm şi tinerii şi elevii din ţară în diverse proiecte şi în felul acesta să dezvoltăm mai departe platformele", a declarat ministrul, cu ocazia festivităţii de premiere a tinerilor implicaţi în proiectul Hackathon.

La rândul său, secretarul de stat în cadrul Cancelariei premierului, Radu Puchiu, a spus că site-urile au fost realizat sâmbătă şi duminică în mai puţin de 14 ore de muncă, precizând că acestea pot fi accesate pe site-ul online.gov.ro.

"Am avut o plăcere deosebită să lucrăm împreună alături de tineri minunaţi şi foarte bine pregătiţi. Începând din seara aceasta le punem la dispoziţie şi pot fi accesate de pe site-ul online.gov.ro. Proiectele vor trebui rafinate şi vor intra într-o fază de teste şi la noi", a spus Puchiu.

Mediafax.ro


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus