News Mehedinti

Darko Petrisorovic, tânărul înzestrat cu mult talent și pasiune pentru muzică

Darko Petrisorovic, tânărul înzestrat cu mult talent și pasiune pentru muzică

Data: 16-7-2013

Provine dintr-o familie de muzicanți iar părinții au fost cei care i-au transmis marea dragoste pentru intrumentele acestei arte.

Profil:

Născut: 01.02.1988, Serbia

Studii: Școala de Arte în Serbia

Familie: Căsătorit, 2 copii

Pasiune: Muzica

Cum bine știm, fiecare om a fost înzestrat la naștere cu un talent, pe care în timpul vieții este bine să-l exploateze și să-l rodească și cel mai important…să nu-l abandoneze. Astăzi veți afla povestea tânărului Darko Petrisorovic din Orșova. Iubește foarte mult muzică și în special îi place să cânte la acordeon. “Tatăl meu a fost trompetist iar mama solistă. M-au dat de mic la școala de muzică de la sârbi. Ne tragem dintr-o familie de muzicanți. De mic mi-a plăcut să cânt și îmi povesteau părinții mei cum mergeam la instrumentele lor și îmi doream să învăț”, își aduce aminte Darko.

La Școala de Arte încă de la vârsta de 7 ani

Tânărul orșovean spune că prima oară a cântat la un acordeon la vârsta de 6 ani, când a primit unul în dar, de la părinții lui. Atunci a fost și momentul în care a interpretat singur o melodie, la un acordeon mare și nu de jucărie. “Îmi aduc aminte că am fost la un bâlci, la Negotin în Serbia. Atunci am primit primul acordeon adevărat și m-am pus să cânt la el. Un an mai târziu tatăl meu m-a dat la școala de muzică, adică la vârsta de 7 ani”, a povestit Darko.

O carieră de invidiat

În cei 14 ani de activitate a colindat aproape toată Europa. Darko a cântat prin toate colțurile țării, ajungând să fie unul dintre cei mai cunoscuți acordeoniști din zonă. Pentru că provine dintr-o familie de sârbi, tânărul mărturisește cu drag că îi plac la nebunie  cântările vecinilor de peste graniță. “Îmi plac și am învățat repertoriul tuturor zonelor și a popoarelor pe unde am fost să cânt. Am avut cântări în Italia, Bulgaria, Serbia și prin mai multe orașe din România. Mi-e drag de folclorul sârbesc, au o muzică cu totul aparte de a noastră”, a punctat tânărul muzician. Când vorbește despre pasiunea lui îi sclipesc ochii, zâmbește li ar vorbi într-una. Ar face-o numai prin intermediul instrumentului pe care îl manevrează cel mai bine. Prin acordeon, Darko a învățat să vorbească muzica, să se manifeste și să transmită ce are mai bun celor care îl ascultă. “La noi, în România, acordeonul este asociat în mare parte cu muzica popualră, folclorică, dar eu nu sunt de acord cu asta. Acordeonul este un instrument pentru orice gen de muzică. Atât folclorică, clasică, preclasică, jazz și tot ce ține de muzica bună”, a punctat orșoveanul.

Întrebări și răspunsuri:

Colaborezi în prezent cu vreo formație?

Da, cant alături de frații Pera. Împreună participăm la foarte multe evenimente. Dar, am cântări la care nu e nevoie decât de un acordeonist, atunci merg doar eu. Îmi place ceea ce fac și cred că oricând aș alege același drum dacă aș fi pus în situația să o iau de la capăt.

Care este modelul după care te ghidezi?

Ca model de familie sunt părinții mei. De la ei am învățat să cânt și ei au fost cei care mi-au transmis această pasiune.

Ce îi place?

Îi place muzica foarte mult și își dorește ca pe fiul lui să îl facă violonist. Darko mărturisește că îi place tot ce este frumos.

Ce nu îi place?

“Detest prostia și minciuna”, a încheiat Darko Petrisorovic


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus