News Mehedinti

Doru Coșei, omul din spatele campionilor de kick boxing

Doru Coșei, omul din spatele campionilor de kick boxing

Data: 22-8-2013

Este cel mai titrat antrenor de kick boxing din zonă și printre cei mai tineri tehnicieni de top din lumea acestui sport.

Profil:

Data și locul nașterii: 30.08.1977, Orșova

Familie: Căsătorit, un copil

Antrenor kick boxing

Încă de la vârsta de 10 ani, Doru Coșei a început să practice acest sport sub comanda unor mari antrenori la acea vreme. De patru ani de zile este antrenor și totodată omul care stă în permanent în spatele campionilor din echipa lui, tineri cu rezultate deosebite la zeci de concursuri naționale și internaționale. “Am început acest sport din dorința de a arăta și a lupta precum vedetele din filmele de acțiune de la vremea aceea, mai târziu mi-am schimbat orizontul și am devenit om de arte marțiale, urmând calea spre perfecționare. În arte marțiale moderne îți dai seama de nivelul la care ai ajuns participând la competiții unde am reușit să lupt la cel mai înalt nivel”, povestește Doru.

Un palmares de invidiat

Tânărul antrenor se ocupă în prezent de două grupe de kickboxing în Orșova și Herculane. Grupa de sportivi din Orșova are două secțiuni: seniori-juniori și secțiunea copii. Cu grupa de seniori-juniori Doru Coșei are un palmares destul de bogat câștigând numeroase competiții și trofee atât pe plan național, cât și international. “Trebuie să menționez câțiva din sportivii care au adus aceste rezultate: Petrovici Andrei, Tomescu Valentin la seniori dar momentan sportivul nostru NR.1 în Orșova este Tiberius Udrescu, un junior de doar 16 ani care în patru lupte disputate le-a câștigat pe toate prin KO (knockowt), la sfârșitul anului trecut câștigând cupa Romaniei K1 kickboxing juniori categoria 60 kg, iar în wichendul ce a trecut a luat parte alături de echipa noastră la gala organizată în Timișoara la sala Olimpia “Lupta Timișoara 7”, unde într-un superfight din interclub a câștigat lupta prin KO în fața unui timișorean component al clubului organizator”, spune antrenorul mândru de elevii lui.

În cantomente alături de “greii” Europei

În luna februarie a acestui an echipa lui Doru Coșei a participat la un cantonament alături de echipa Superkombat condusă de maestrul Alin Panaite timp de două săptămâni, cantonament în care s-au antrenat și campioni europeni, mondiali naționali ai României și Greciei: Bennjamin Adebgui, Andrei Stoica, Giannis Stoforidis ,Kostas Papadelis, Kalia Kuruni,Bogdan Stoica, Bădoiu Claudiu. “Îmi aduc aminte că am asistat la examinarea micilor kickboxeri din Orșova, fiindu-le decernată diploma de grad de către maestrul Alin Panaite (cel mai titrat antrenor de kickbox din România). Activitatea noastră ca echipă este foarte intensă lună de lună, participând periodic la evenimente”, precizează Doru Coșei.

Luptă grea pentru centura națională

Antrenorul deține centura neagră karate Kyokushin, centura neagră Kickboxing și este multiplu campion național în cele două discipline. De asemenea, orșoveanul este și fondatorul echipei Coseikombat România. Astăzi îl preocupă extrem de mult rezultatele elevilor săi, astfel că la sfârșitul lunii august antrenorul va trece prin mari emoții. “Tiberius Udrescu participă la un eveniment foarte important pentru noi: Vom lupta pentru centura națională la categoria 61,5 împotriva campionului Adrian Petenchea. Lupta va avea loc pe 31 august la Uricani. Dacă vom câștiga va fi un rezultat de excepție. Anul trecut la acest eveniment au participat 13 mii de spectator, de aceea îl face mai special. Noi sperăm să aducem centura la Orșova”, spune încrezătorul tânărul antrenor.

Întrebări și răspunsuri:

Ce relație ai cu elevii tăi?

Ei sunt familia mea și toți știu că pot conta pe ajutorul meu. Îmi doresc cât mai multe rezultate onorabile alături de ei.

Ce îți dorești pe viitor?

Aș vrea să am un luptător K1 în primii opt din lume. Plănuiesc cât mai multe competiții și bineînțeles să îmi pregătesc elevii pentru cele mai onorifice rezultate.

Ce îi place?

“Îmi plac foarte mult călătoriile. Pot spune că am fost prin foarte multe zone, atât în țară, cât și prin Europa, cu ocazia galelor la care au luptat sportivii mei. În timpul liber pe care îl am îmi place să stau cu familia mea și să mă uit la filme”, a spus Doru Coșei.

Ce nu-i place?

Doru Coșei urăște minciuna și nepunctualitatea.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus