News Mehedinti

Flavius Driga, tânărul orșovean care transmite mesaje prin arta fotografică

Flavius Driga, tânărul orșovean care transmite mesaje prin arta fotografică

Data: 22-7-2013

A participat la zeci de concursuri online și visează să organizeze prima lui expoziție de fotografii.

Profil:

Flavius Driga

Data și locul nașterii: 04.iunie.1997, Orșova

Studii: Elev în clasa X-a la Liceul Teoretic "Traian Lalescu" Orșova .

Hobby: Arta fotografică

Elev la Liceul Teoretic “Traian Lalescu”, tânărul orșovean adoră să surprindă prin obiectivul aparatului de fotografiat instantanee, dar mai ales figurile expresive ale oamenilor.

Flavius a cochetat cu fotografia încă din anii copilăriei, când îi plăcea să “meșterească” la aparetele de fotografiat ale familiei sale și ale prietenilor. Cu toate că nimeni din familia lui nu a îmbrățișat acest talent, Flavius este convins că va face carieră din pasiunea lui. Totul a început precum o glumă, când a făcut în Orșova o fotografie frumoasă, moment în care și-a dat seama că îi place să mortalizeze peisaje, oameni, animale și de atunci a continuat cu pozele, iar astăzi nu se desparte de aparatul de fotografiat, oriunde ar merge. “Faptul că pot surprinde lucruri interesante prin obiectivul aparatului de fotografiat m-a atras cel mai mult. Am început să fiu mult mai atent la lucrurile din jurul meu”, a spus Flavius.

Își dorește o expoziție în domeniu

Odată inițiat în tainele fotografiei, natura i s-a părut mai frumoasă iar chipurile oamenilor de pe stradă mai expresive. Prima oară când Flavius a pus mâna pe un aparat foto compact a fost în urmă cu cinci ani de zile. Lucrează însă cu un aparat semi profesional de un an de zile. Încetul cu încetul, fire perfecţionistă, Flavius a început să deprindă singur cele mai importante noţiuni în fotografie, astfel că astăzi poate fotografia cu îndemânare şi talent portete, peisaje din natură, dar poate face şi fotografii de studio, cu aparate profesioniste. “Am participat și la câteva concursuri online, dar fără premii spectaculoase. Mă gândesc serios să organizez o primă expoziție în domeniu, deoarece mă bucur de un portofoliu destul de bogat: sute de fotografii. Mi-ar place de asemenea să încep o colaborare cu vreo instituție sau o revistă, pentru că îmi doresc să îmi dezvolt abilitățile în acest domeniu”, a mărturisit Flavius.

Își dorește să urmeze o facultate în domeniu

După ce va termina liceul, tânărul orșovean se gândește să urmeze o facultate în domeniu. Flavius recunoaște că cel mai mult îi place să facă fotografii pe stradă, instantanee, și adesea iese la primbare prin Orșova cu aparatul foto de gât pentru a surprinde lumea în diferite posturi.

Întrebări și răspunsuri:

De ce calități are nevoie un bun fotograf?

Părerea mea e că ai nevoie de răbdare și perseverență. Aceste două lucruri sunt esențiale pentru un fotograf bun.

Ai vreun fotograf pe care il admiri?

Narcis Virgiliu. Pur şi simplu e un maestru în ceea ce face. Fotografiile îl recomandă şi după părerea mea este unul dintre cei mai buni fotografi din ţară, dacă nu chiar cel mai bun.

Ţi-ar plăcea plăcea ca pe viitor să îmbini fotografia cu jurnalismul?

Da, mi-ar plăcea foarte mult pentru că fotografia de jurnalism are un stil aparte şi îmi place, dar e  păcat faptul că ziarele nu pun mare accent pe fotografii. Înghesuie acolo câteva imagini făcute de un amator pe o foaie de ziar de calitate slabă, iar imaginile sunt neclare.

Ce îi place?

Flavius recunoaște că îi place să se uite la filme, în special cele horror. Îi mai place să se plimbe, să se întâlnească cu prietenii și să citească.

Ce nu îi place?

Tânărul spune că urăște să piardă timpul aiurea și…surprinzător pentru un băiat, nu îi place fotbalul.

 

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus