News Mehedinti

Nane – tânărul care a urcat Orșova pe cea mai înaltă scară a talentelor locale

Nane – tânărul care a urcat Orșova pe cea mai înaltă scară a talentelor locale

Data: 11-3-2013

La doar 22 de ani, Nane se bucură de un real succes în materie de muzică, pasiunea lui încă din anii copilăriei. A lansat de curând piesa “Noi doi”, care l-a urcat direct în topuri iar videoclipul a adunat atât de multe accesări pe youtube, încât cu siguranță a ajuns să fie invidiat de multe alte vedete naționale.

Data și locul nașterii: 11.04.1991, Orșova, jud. Mehedinţi

Studii: Facultatea de Știinţe Politice, Filosofie şi Știinte ale Comunicării, secţiunea Jurnalism

Ocupație: Artist

Pasiunea lui Nane pentru muzică își are rădăcinile în familie. Ȋn casa părinţilor lui se asculta foarte multă muzică. “Chiar dacă niciunul dintre ei nu cânta, atât mama, cât şi tata m-au crescut pe muzică bună precum Lenny Kravitz, Bon Jovi, Sting, Giuffria, AC DC, Queen şi lista poate continua la infinit. Am ascultat foarte multă muzică încă din primii ani de viaţă, fără să vreau.

Mi-a plăcut muzica… din totdeauna. Nu cred că am amintiri fără muzică”, povestește Nane.

Singur s-a promovat și a reușit

Tânărul orșovean își aduce aminte cu drag de anii copilăriei când era de-a dreptul fascinat de colecția impresionantă de casete a tatălui. “Primele mele casete au fost “moştenite” de la tata, care avea o colecţie mare, mare de tot. Muzică de toate felurile, inclusiv nişte rap foarte vechi”, explică Nane. Au urmat ani de lucru, nopți nedormite în care Nane muncea, își compunea versurile, muzica iar mai apoi o promova pe Internet. Internetul a fost și cel care l-a ajutat să se lanseze. “Cu promovarea nu m-a ajutat nimeni, niciodată. Nici nu am apelat la nimeni, pentru că am vrut să fac totul de unul singur. Am ştiut să folosesc internetul şi m-am promovat singur pe toate reţelele de socializare”, adaugă Nane.

Inspirația vine din viață, pur și simplu

Așa se face că până astăzi Nane a scos vreo șase mixtape-uri şi numeroase single-uri. Sunt lejer peste 150 de piese scoase până în prezent şi alte câteva zeci terminate, pregătite de lansare.

“Scriu cam tot timpul… şi pe telefon când merg în concerte şi acasă şi la studio. Nu prea ţin cont… Când mă loveşte inspiraţia îmi notez ideile. Dacă vreodată îmi vine vreo linie melodică tare, nu ezit să mă şi înregistrez rapid pe telefon, ca nu cumva s-o uit. Inspiraţia vine din viaţă, pur şi simplu. Pot fi nişte trăiri de-ale mele, pot să întâlnesc oameni care mă inspiră, pot să vizitez locuri care să mă bage într-o anume stare… E destul de complicat de explicat”, mărturisește tânărul orșovean.

20 de ore de filmări pentru clipul “Noi doi

Cea mai nouă piesă a lui Nane, “Noi doi”, în colaborare cu George Hora se bucură de un real succes, fiind difuzată pe unul din posturile naționale de muzică. “O parte din piesă era scrisă dinainte să-l cunosc pe George. Cumva, am simţit că el ar trebui să cânte refrenul. I-am arătat piesa, i-a plăcut, apoi am terminat-o împreună, după ce am făcut o vizită la el în studio.

Clipul s-a filmat în aproape 20 de ore, în două locuri diferite. A fost distractiv… Toţi cei implicaţi în creerea videoclipului suntem buni prieteni, aşa că n-avea cum să fie altfel”,  povestește Nane.Tânărul artist nu își dorește să se oprească aici, fapt pentru care muncește în continuare, fără să se distragă la alte lucruri. Știe că doar prin muncă și sacrificii poate face carieră.Nane spune că toate eforturile de până acum au meritat pentru că niciodată nu a simțit că a făcut un lucru degeaba. Chiar și atunci când a dat greș, a avut de învățat, lucru care l-a ambiționat să nu renunțe. “Vreau să ajung un artist iconic. Să nu pot fi comparat cu nimeni, niciodată. Vreau ca oamenii să mă recunoască dintr-o mie. Și bineînţeles, să fac muzică grozavă.

Toată frumuseţea “meseriei” mele e că niciodată nu poţi şti ce urmează. Știu sigur că trebuie să muncesc în continuare, fără să mă distragă alte lucruri şi va fi bine. Nici n-aş vrea să ştiu care e următorul pas. N-am vreme să mă gândesc, că sunt prea prins în ceea ce fac”, încheie Nane.

 

Întrebări și răpunsuri:

 

Te-ai așteptat la succesul de care se bucură piesa “Noi doi”?

Mă aşteptam ca la un moment dat, să lansez o piesă care va avea un target mai larg… Nu ştiam care e, pentru că eu pun la fel de multă pasiune în toate. Următoarele vor fi şi mai tari, sunt absolut sigur.

De ce acest gen de musică?

Nici nu e vorba de un gen de muzică. Am depăşit în urmă cu mult timp catalogarea muzicii pe genuri. Eu fac exact ceea ce simt. Ȋncerc să transmit oamenilor stările mele şi se pare că ei apreciază asta.

Cât de apreciat crezi ca este hip-hop-ul românesc la ora actuală?

E clar ca rap-ul devine din ce în ce mai apreciat, din moment ce aproape toate piesele de pe radio au influenţe, sau chiar strofe din partea unor artişti rap. Plus că numărul mare de oameni care vin la concerte, eu neavând chiar cea mai tare promovare, mă face să cred că ăsta e abia începutul.

Ce îi place?

Ȋmi place să ascult foarte multă muzică, atunci când nu fac. Ȋmi plac petrecerile, hainele, Jordanii, Dr. Pepper, jucăriile Action Man, tatuajele colorate şi desenele animate”, a mărturisit Nane.


Galerie foto

Nane – tânărul care a urcat Orșova pe cea mai înaltă scară a talentelor locale
Nane – tânărul care a urcat Orșova pe cea mai înaltă scară a talentelor locale
Nane – tânărul care a urcat Orșova pe cea mai înaltă scară a talentelor locale
Nane – tânărul care a urcat Orșova pe cea mai înaltă scară a talentelor locale
Nane – tânărul care a urcat Orșova pe cea mai înaltă scară a talentelor locale
Nane – tânărul care a urcat Orșova pe cea mai înaltă scară a talentelor locale


Urmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus