News Mehedinti

VIDEO Orșoveanca Sabrina Untaru este hair stylist de succes la doar 22 de ani

VIDEO Orșoveanca Sabrina Untaru este hair stylist de succes la doar 22 de ani

Data: 29-7-2013

Sabrina profesează în domeniu de un an și jumătate, lucrează într-un salon și se descurcă de minune când vine vorba de a transforma radical un look, în materie de păr.

Profil:

Nume prenume: Sabrina Untaru

Data și locul nașterii: 14 septembrie 1991, Orșova

Studii: Colegiul Tehnic “Dierna” Orșova

Familie: necăsătorită

Profesie: hair stylist

Sabrina se numără în topul tinerilor specialiști în coafuri. Și-a descoperit pasiunea pentru tunsori și coafuri de când era mică, dar nu visa să își facă o carieră din asta. “Alți copii care se simt atrași de hair-styling își exersează talentul pe păpuși. Eu am fost ceva mai curajoasă și am încercat în primă fază pe cățelul familiei”, își aduce aminte tânăra. Sabrina recunoaște că pentru ea coafurile au fost și vor rămâne pasiunea vieții. Ea spune că este singurul lucru care o face să se simtă relaxată și împlinită. "Am început prin a mă aranja la păr singură, iar mai apoi și pe alții. În liceu obișnuiam să experimentez diferite coafuri pe mama și pe prietene", a spus Sabrina. A urmat mai apoi un curs de șase luni de zile la Arad, după care a început să fac practică.

Lucrează în propriul salon

Părinții au fost cei care au încurajat-o de fiecare dată și i-au transmis încrederea de care avea nevoie. Așa se face că în timpul perioadei de practică, părinții Sabrinei s-au gândit să îi facă o surpriză și i-au deschis propriul salon în orașul natal. “De un an și jumătate pot spune că lucrez pe cont propriu. Am învățat foarte multe lucruri în această perioadă. Dacă la început eram oarecum timidă și neîncrezătoare pe abilitățile mele, acum orice îmi propun, îmi iese cu siguranță”, a punctat Sabrina.

În tot acest timp tânăra a participat la multe cursuri de specialitate, ultimul dintre ele fiind “Caravana seminarilor de împletituri”, unde a învățat foarte multe modele de împletituri și coafuri de seară. “Se poartă foarte mult acest gen de coafură. Împletitura merge bine și pe timp de zi, la serviciu sau la școală, dar poate transmite eleganță și rafinament dacă este purtată seara, la un eveniment special”, a explicat tânăra orșoveancă.

Idei inedite la fiecare coafură

Sabrina recunoaște că încă mai are foarte multe de învățat în acest domeniu, lucru care o motivează zi de zi. Și astăzi se mai întâmplă să aibe emoții când se apucă de o coafură, dar având în vedere că întotdeauna ține cont de părerea clienților, comunică foarte bine cu ei, finalul este unul cu totul deosebit. “Mereu e ceva de învățat în această meserie. Îmi place foarte mult să discut cu clientele mele, să țin cont de ideile lor, să le dau sfaturi și consider că numai prin comunicare dăm dovadă de reușită”, a subliniat Sabrina Untaru. Își dorește să progreseze și să reușească peste câțiva ani performanțe cât mai multe.

Întrebări și răspunsuri:

Meseria de hair stylist se fură sau se învață?

Meseria aceasta se învață, apoi te poți inspira și de la alții. Te uiți la alții și rămâi cu foarte multe lucruri. Consider că e nevoie de puțin talent ca să îmbrățișezi această meserie.

Ce tunsori se poartă în această perioadă?

Foarte apreciate și în tendințe sunt tunsorile drepte, care se potrivesc oricărui tip de păr, fiind el scurt, mediu sau lung, această tehnică ajutând enorm la crearea senzației de bogăție a părului. Iar pentru cele care își doresc un aspect cât mai natural, tunsorile graduate sunt o alegere potrivită.

Care au fost cele mai complicate coafuri pe care le-ai realizat?

Nu neapărat complicate dar cred că îmi vor rămâne veșnic în memorie, coafurile de mirese. Prima mireasă pe care am aranjat-o la păr a fost o prietenă bună, Larisa.

Ce îi place?

"Îmi  place să îmi ajut semenii, îmi pare rău când cineva trece prin situații grele și având încredere în Dumnezeu, de multe ori le îndrept atenția spre promisiunile Lui cu privire la viitor, care se găsesc în  Biblie", a subliniat Sabrina.

Ce nu îi place?

Tânăra spune că nu ii place minciuna, ea fiind întotdeauna adepta adevărului.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus