News Mehedinti

Băsescu se întâlneşte la Vatican cu Papa Benedict. Ce cadou îi va face şeful statului Papei

Băsescu se întâlneşte la Vatican cu Papa Benedict. Ce cadou îi va face şeful statului Papei

Data: 15-2-2013

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, vineri dimineaţă, la Vatican, el fiind întâmpinat de Papa Benedict al XVI-lea, cu care are programate convorbiri tete-a-tete în biblioteca privată a Suveranului Pontif. Băsescu, care este ultimul şef de stat din Europa primit la Vatican de suveranul pontif înainte de oficializarea renunţării acestuia la misiunea apostolică, i-a adus Papei cadou un tetraevengheliar.

Volumul în limba română este o ediţie apărută în 2008 şi agreată de Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, fiind legat în piele şi lucrat cu gravuri imitând stilul cărţilor bisericeşti din Evul Mediu.

După convorbirile care sunt programate să dureze în jur de 15 minute, preşedintele şi Suveranul Pontif vor face o fotografie oficială în biblioteca privată, după care şeful statului român îi va prezenta Papei pe soţia sa, Maria Băsescu şi delegaţia oficială a României.

Băsescu va avea apoi o întrevedere cu cardinalul Tarcisio Bertone, secretarul de stat al Sfântului Scaun, funcţie care echivalează în organizarea de la Vatican cu cea de prim-ministru.

După această întrevedere preşedintele şi doamna Maria Băsescu vor depune un buchet de flori şi vor deţine un moment de reculegere la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea din Bazilica San Pietro.

În jurul orei 15:00 a României preşedintele Băsescu va participa la Ambasada României la Vatican la o recepţie unde va ţine un discurs despre importanţa acestei vizite la Sfântul Scaun.

În cursul serii preşedintele va mai avea o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Italia, programul deplasării la Româ cuprinzând şi o vizită de stat la Ordinul Suveran al Cavalerilor Ioaniţi.

Mediafax.ro


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus