News Mehedinti

Victor Ponta: Toate pensiile vor creşte în 2014

Victor Ponta: Toate pensiile vor creşte în 2014

Data: 29-10-2013

Primul ministru Victor Ponta a declarat, luni seară, la România TV, că toate pensiile vor creşte în 2014, admiţând că anterior s-a exprimat greşit când a spus că nu toate salariile şi pensiile vor fi majorate cu 3,75%.

"A fost o eroare a mea. Eu mă refeream la salarii şi am spus din greşeală şi de pensii. Apoi am vorbit cu doamna Câmpeanu care mi-a spus că există o decizie a CCR din 2010 potrivit căreia pensiile nu pot fi indexate decât cu acelaşi procentaj deoarece au la bază principiul contributivităţii", a declarat Victor Ponta.

Prim-ministrul a dat asigurări că reducerea de buget de la Ministerul Muncii nu va afecta plăţile pe care acesta trebuie să le opereze până la sfârşitul anului. "La Ministerul Muncii au fost bania alocaţi, dar neutilizaţi. Sunt bani economisiţi, precum cei economisiţi pentru că ne-am împrumutat mai ieftin de pe pieţele externe", a precizat şeful Guvernului.

Acesta a mai spus că nu este un lucru neobişnuit ca ultima rectificare bugetară din an să fie negativă pentru mai multe ministere. "La ultima rectificare din an sunt sume care evident nu se mai pot cheltui până la sfârşitul anului. Este un lucru obişnuit la toate guvernele",

Anterior, primul ministru Victor Ponta afirmase că salariile şi pensiile nu vor fi majorate pentru anul viitor cu acelaşi procent, ci ţintit către persoanele cu venituri mici şi anumite categorii speciale.

Guvernul anunţase anterior că există resurse bugetare pentru indexarea pensiilor cu un procent bazat pe inflaţia de anul trecut, de 3,75%.

RTV.ro


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus