Amandine
Data: 5-3-2013Ingrediente:
Blat:
7 oua
14 linguri zahar
3 linguri apa
3 linguri ulei,
2 linguri cacao
8 linguri faina
1 praf de copt
Crema:
300 g unt
200 g zahar pudra
3 galbenusuri,
3-4 linguri cacao
esenta de rom
Sirop:
200 ml apa
100 g zahar
1 cappuccino cu rom
esenta de rom
Glazura
150 g ciocolata cu lapte
100 g unt
2 linguri frisca lichida
Prepararea:
Blat:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa,uleiul, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Crema:
Se mixeaza untul cu zaharul, apoi cu galbenusurile, adaugate pe rand si mixand dupa fiecare. Se adauga cacaoa si esenta de rom. Se continua mixarea pana cand zaharul este dizolvat si crema devine spumoasa.
Sirop:
Se pun pe foc apa si zaharul, se adauga praful de cappuccino si esenta de rom. Se da un clocot, apoi se lasa sa se raceasca.
Glazura:
Ciocolata, untul si frisca, se pun pe foc si se lasa pana se topesc toate si compozitia se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.
Asamblarea:
Blatul se insiropeaza si se umple cu crema de unt. Se toarna deasupra glazura si se decoreaza cu ciocolata topita, frisca si optional cu fructe. Se lasa la rece pana se intareste crema si glazura, apoi se taie in bucati patrate, mai mici sau mai mari dupa preferinte.
Retete-super.ro
Galerie foto
comments powered by Disqus