News Mehedinti

Mazăre cu șuncă

Mazăre cu șuncă

Data: 10-6-2013

Ingrediente pentru Mazare cu sunca

500 gr mazare proaspata
50 gr sunca sarat-uscata (prosciutto crudo, jambon, speck; felii subtiri)
2-3 catei usturoi
2-3 frunze menta
2 fire patrunjel
2 linguri ulei masline
sare, piper negru

Portii: 3-4 servita pe post de garnitura; 2 servita singura

Mazare cu sunca - Preparare

  1. In uleiul incins se calesc cateii de usturoi intregi pana incep sa miroasa. Se adauga feliile de sunca taiate patratele si se calesc pana-si schimba culoare (cca 1 minut).
  2. Se adauga mazarea si se amesteca bine timp de 1 minut.
  3. Se adauga 200 ml apa (aproape cat sa acopere mazarea), se condimenteaza cu piper negru. Se aduce la fierbere.
  4. Se fierbe mazarea cu capac timp de 10 minute (la foc mediu spre mic). Se ia capacul si se mai fierbe fierbe inca 5-10 minute, amestecand des (pana scade apa de pe mazare de tot). Dupa acest timp, mazarea va fi complet fiarta, insa inca usor crocanta. Pe final se gusta de sare si se mai adauga daca e necesar (sunca este sarata).
  5. Se adauga patrunjelul si menta tocate fin. Se amesteca si se ia de pe foc.

 

www.e-retete.ro


Galerie foto



Urmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus