News Mehedinti

Rețeta săptămânii

Rețeta săptămânii

Data: 31-10-2013

Tort cu cremă de dovleac

Ingrediente pentru blat: 1 ou, 80 g zahăr, 75 g făină, 1 lingură cu ulei, 1 lingură cu lapte, 1 lingură cu cacao, 1/4 linguriţă cu praf de copt, coaja rasă de la 1/2 portocală.

Ingrediente pentru cremă: 200 g piure de dovleac, 50 g zahăr, 75 g mascarpone, 200 ml smântână pentru frişcă, zeama şi coaja de la 1/2 portocală, 5 g gelatină

Finisare: 100 g marţipan

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 190 grade C. Începem cu prepararea blatului: cu mixerul pornit la viteză maximă se bate oul cu zahărul până ce acesta îşi dublează volumul. Se reduce viteza mixerului la treapta inferioară şi se adaugă uleiul şi laptele apoi făina amestecată în prealabil cu cacao, praf de copt şi coaja de portocală. Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Am folosit o tavă cu un diametru de 15 cm. Se coace 20 minute.

Pentru prepararea cremei procedăm astfel: Gelatina se hidratează 10 minute în sucul de portocală amestecat cu 1 lingură de apă rece. Gelatina hidratată se încălzeşte până la topire apoi se încorporează în piureul de dovleac. Se adaugă zahărul, coaja de portocală  şi mascarpone.  Se bate smântâna pentru frişcă apoi se încorporează în crema de dovleac.

Tava în care s-a copt blatul se tapetează cu folie alimentară. Blatul se taie în două. Primul  blat se pune pe fundul tăvii, se acoperă cu crema de dovleac apoi se acoperă cu al doilea blat.

Tava se dă la frigider pentru 3 - 4 ore.  Pentru fasonare am folosit 50 g marţipan pe care l-am întins peste tort. Din ce a rămas am confecţionat şi  3 dovlecei în miniatură.

 

Poftă Bună!

www.bucatarasu.ro


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus