News Mehedinti

Smochine umplute în sos sherry

Smochine umplute în sos sherry

Data: 17-10-2013

Ingrediente

200 gr smochine uscate (cca 16 smochine)

120 ml sherry dulce (Nectar PX Gonzalez Byas)
250 ml apă
3 linguri zahăr
2 prize scorțișoară măcinată
16 migdale (fără coajă)
15 gr ciocolată neagră
4 linguri cu vârf brânză ricotta (cca 250 gr)

Preparare

Se pun la fiert smochinele cu sherry, apă, zahărul și scorțișoară. Se fierb la foc mic 10 minute. Se scot smochinele cu o paletă cu găuri din sirop. Siropul se fierbe la foc mare încă 2 minute, ca să se reducă puțin. Se pun smochinele înapoi în sirop. Se acoperă cu capac și se lasă să stea minim 2 ore (dar pot fi păstrate și peste noapte la frigider). Tăiați ciocolata bucățele. Când doriți să le serviți, faceți o incizie în vârful smochinelor și introduceți pe acolo câte o migdală și o bucățică de ciocolată. Dați smochinele la cuptor, la 170C, pentru 5 minute, până ciocolata se topește. Puneți câte o lingură de ricotta pe 4 farfurii adânci. Turnați sirop în jurul brânzei. Așezați câte 4 smochine umplute în jur. Pudrați ricotta cu puțină scorțișoara sau cacao.

Poftă Bună!

www.e-retete.ro


Galerie foto



Urmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus