News Mehedinti

Varză călită cu carne

Varză călită cu carne

Data: 13-11-2013

Ingrediente:

1 kg carne de porc (se pot folosi coaste proaspete, ceafă cuburi, bucăți gulaș; dacă folosiți carne fără os folosiți doar aproximativ 700 gr)
1.5 kg varză proaspătă
1 ceapă mare
300 ml bulion
100 ml supă de pui (sau apă)
2 foi dafin
1 fir cimbru 
1 roșie
1 lingură untură
2 linguri ulei
sare, piper negru

Preparare:

  1. Într-o cratiță largă se încinge untura și uleiul. Se prăjește carnea condimentată cu sare și piper pe ambele părți până se rumenește. Se scoate pe o farfurie.
  2. Se adaugă ceapa dată pe răzătoare și se călește până se înmoaie.
  3. Se adaugă în cratiță varza tăiată fideluță subțire. Varza se adaugă în 3-4 tranșe și după fiecare tranșă se amestecă până varza scade un pic. Tranșa următoare se adaugă abia după aceea. Fiecare tranșă se presară cu sare și piper și se amestecă bine. Se călește, amestecând des, până toată varza scade bine de tot. Operațiunea va dura în jur de 15 minute. La final gustați varza, trebuie să fie condimentată cu sare după gustul vostru și bine piperată.
  4. Adăugați bulionul și supa și fierbeți 5 minute.
  5. Adăugați foile de dafin rupte în 2-3 bucăți, frunzulițele tocate de cimbrul și amestecați bine. Așezați carnea printre varză. Așezați felii de roșii deasupra și presărați câteva boabe de piper.
  6. Aduceți conținutul oalei la fierbere.
  7. Introduceți cratița la cuptor, la 180C timp de o oră și un sfert. Verificați să fie făcută carnea. Când carnea e făcută, puteți scoate vasul din cuptor.

 Poftă Bună!

www.e-retete.ro


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus