News Mehedinti

JUNIORII U15 AI ACS LUCEAFĂRUL DROBETA AU FĂCUT O FIGURĂ FRUMOASĂ LA TURNEUL ZONAL

JUNIORII U15 AI ACS LUCEAFĂRUL DROBETA AU FĂCUT O FIGURĂ FRUMOASĂ LA TURNEUL ZONAL

Data: 5-6-2017

ACS Luceafărul Drobeta nu a avut adversar în Campionatul Județean U15 care a fost format doar din trei echipe, iar fiecare dintre acestea au avut de disputat patru meciuri într-un sezon. Luceferii severineni i-au avut ca adversari în întrecerea județeană pe cei de la AS Sport Kids Drobeta și CSS Drobeta, în fața cărora au obținut toate punctele puse în joc cu un golaveraj zdrobitor, și anume, douăzeci de goluri marcate și niciunul primit.

Pe lângă aceste puține meciuri oficiale micuții fotbaliști au mai avut parte de întâlniri amicale împotriva altor echipe similare și chiar împotriva colegilor mai mari, ce au evoluat în sezonul recent încheiat în Campionatul Național U17, în fața cărora au făcut față cu brio.

„UNA CALDĂ, ALTA RECE!”

Echipele câștigătoare din fiecare județ s-au calificat la Turneul zonal, iar Mehedințiul a fost reprezentat de campioana ACS Luceafărul Drobeta. În meciurile din cadrul zonei a șasea disputate pe terenul sintetic al bazei de Agrement și Sport din Craiova, cei de la Luceafărul au avut ca adversari în grupa de calificare pe ACS Poli Timișoara și CSM Râmnicu Vâlcea.

Primul meci a avut loc vineri, 02 iunie, împotriva timișorenilor și a fost pierdut cu scorul de 4 la 1, după ce severinenii aveau la pauză avantaj minim, în urma reușitei lui Alexandru GIURICĂ din minutul 15, din lovitură de pedeapsă. În partea secundă micuții fotbaliști au picat fizic, iar căldura insuportabilă a fost picătura care a umplut paharul în prestația lor mai puțin bună. De menționat este faptul că partida a început la ora 12:00, când termometrul arăta 27 de grade celsius, iar la nivelul solului căldura a fost mult mai mare, ținând cont că s-a jucat pe o suprafață cu gazon sintetic. Întâlnirea cu cei de la CSM Râmnicu Vâlcea s-a disputat în aceeași zi, dar de la ora 18:00. Meciul a început în favoarea fotbaliștilor de la Luceafărul care și-au creat repede câteva ocazii importante, iar în minutul 17 același Alexandru GIURICĂ a deschis scorul pe tabela de marcaj în favoarea echipei sale. Cei de la Vâlcea au restabilit egalitatea în minutul 23, iar la scorul de 1 la 1 au ratat și o lovitură de pedeapsă.

În minutul 58 Alexandru GIURICĂ a punctat din nou și și-a adus echipa în avantaj, realizând dubla în acel meci. Trei minute mai târziu Robert JERDEA a punctat și el mărind ecartul de goluri pe tabelă, iar scorul final a fost stabilit în minutul 66, când cei de la Vâlcea au marcat pentru 3 la 2. Meciul decisiv pentru primul loc al grupei a fost câștigat de către cei de la ACS Poli Timișoara în fața celor de la CSM Râmnicu Vâlcea cu scorul de 5 la 0. Bănățenii au disputat în compania celor de la CS Dinamyc Craiova, câștigătorii celeilalte grupe, partida care a stabilit echipa ce urmează să meargă la Turneul semifinal. Micuții de la Dinamyc au învins cu scorul de 4 la 2 și astfel au obținut biletele pentru următoarea fază a competiției.

Lotul celor de la ACS Luceafărul Drobeta a fost compus din următorii: Dragoș ROTĂ, Daniel MALACU – Alberto CIUDOIU, Andrei DICU, Ștefan SANDA(cpt.), Aurel CLEMENT, Raul TUDOR, Alexandru GIURICĂ, Robert JERDEA, Cristian BRĂGĂU, Jean ALBEI, Alexandru ROGOVEANU, Andrei BOSOANCĂ, Alin FERESCU și Cristian ORLEANU. Toți jucătorii din lotul echipei severinene au fost folosiți de către tehnicianul Cristian CHIRIȚĂ, câțiva dintre aceștia fiind remarcați de către antrenori care sunt referenți zonali ai Federației Române de Fotbal, lucru îmbucurător pentru staff-ul tehnic și administrativ al celor de la Luceafărul.

Managerul general al ACS Luceafărul Drobeta, Alexandru SITARU a declarat următoarele: „După o muncă de aproape șapte ani s-a încheiat un ciclu în viața acestor băieți minunați de la grupa celor născuți în anii 2002 și 2003. Această prestație bună a lor de la Turneul zonal nu ne face decât să avem și mai mare încredere în ei în următoarea etapă, și anume, trecerea la Juniori U17, unde vor evolua în Campionatul Național și nu în ultimul rând și în antrenorul Cristian CHIRIȚĂ care i-a pregătit foarte bine în tot acest timp. Pe această cale dorim să felicităm public și să mulțumim pentru toată activitatea întregii echipe de la această grupă! Împreună cu colegii din staff vom face tot ce ne stă în putință ca în următoarea etapă, mai sus menționată, să îi motivăm și determinăm și mai mult să se dăruiască și să dea totul pentru acest fenomen care pe viitor le poate aduce satisfacții enorme. Știm că au făcut sacrificii și s-au împărțit între ore de curs, meditații, antrenamente și meciuri, iar încununarea acestor sacrificii sper să fie obținerea unei medii cât mai bune la examenul de Evaluare națională care urmează în scurt timp. Mult succes la acest examen și în tot ceea ce întreprindeți dragi copii!”

Articol scris de Petre Virgil VUCEA


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus