News Mehedinti

"Marea invazie" a românilor în UK, aşteptată de politicieni şi jurnalişti pe aeroportul din Londra

Data: 2-1-2014

Britanicii au strâns rândurile convinşi că din zorii primei zile a anului vor fi invadaţi de muncitori români şi bulgari, cel puţin judecând după articolele din presă. Un parlamentar a şi constituit un grup de primire pe aeroportul Luton. Surpriză, însă, prima cursă sosită din România a avut doar câţiva pasageri la bord.

Cei mai mulţi dintre românii sosiţ la Londra s-au întors, de fapt, acasă după ce şi-au petrecut sărbătorile cu familia din România. Puţini au fost cei care au recunoscut că au venit să-şi caute de muncă încurajaţi de eliminarea restricţiilor.

"Am venit să muncesc. Mâine o să spăl maşini. Nu e un job nemaipomenit, dar am venit să reuşesc aici şi abia aştept. Poate e cea mai bună decizie pe anul acesta", spune un tânăr ajuns pe aeroportul din Londra.

Printre cei câţiva români care au aterizat la Londra în prima zi a anului, s-a aflat şi un medic, care a explicat de ce a ales Marea Britanie.

"Am ales Marea Britanie datorită limbii. Am avut oportunităţi în Suedia, Norvegia, Danemarca, dar trebuia să învăţ limba. Cu engleza e mai uşor", a spus acesta.

"Avem deja 141.000 de români şi bulgari care locuiesc în Marea Britanie. Preocuparea Comitetului nostru a fost întotdeauna lipsa unei estimări adecvate a numărului de oameni care vin aici. Faptul că nu avem aceste estimări a creat această mică dramă", spune un parlamentar britanic.

În schimb pentru liderul extremei drepte, Nigel Farage statisticile nu dau greş. Cel puţin 50 de mii de români şi bulgari vor sosi anual în Marea Britanie. Iar deschiderea pieţei muncii pentru ei este o dovadă de iresponsabilitate a Guvernului. Realitatea.net


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus