News Mehedinti

Ansamblul folcloric “Dunav”, din Svinița, a participat la aniversarea a 20 de ani de activitate a Centrului de Cultură “Brătianu” din Argeș

Ansamblul folcloric “Dunav”, din Svinița, a participat la aniversarea a 20 de ani de activitate a Centrului de Cultură “Brătianu” din Argeș

Data: 7-11-2013

“Interferențe cultural istorice” acesta este proiectul implementat de Centrul de Cultură “Brătianu” din localitatea Ştefăneşti, județul Argeș, proiect finanțat de Administrația Fondului Național (AFCN) și Consiliul Județean Argeș.  Partener la acest proiect a fost și în acest an, Căminul cultural din Svinița.

Acest proiect a fost realizat cu ocazia aniversării a 20 de ani de activitate a Centrului de Cultura “Brătianu”, 1993-2013, cu sediulla VilaFloricadin Ştefăneşti, Argeș și cu ocazia sărbătorii populare “Focul lui Sumedru”, care se face în fiecare an pe 25 octombrie, de ziua Sfântului Dumitru.

Căminul Cultural Svinița, fiind un vechi partener cu Centrul Cultural “Brătianu” a fost invitat și de data asta la sărbătorirea acestor evenimente. Proiectul a cuprins mai multe activități: un simpozion, o lansare de carte, de revistă, comunicări științifice, decorare medalii și bineînțeles un spectacol de dans popular cu participarea formației “Artemis” din Sulina, județul Tulcea și ansamblul “Dunav” din Svinița, județul Mehedinți.Tinerii din Svinița au dansat minunat și ca de obicei au primit aplauze îndelungate.

Seara de spectacol a fost încheiată cu un foc în parcul dela VilaFlorica, foc care simbolizează curățirea gospodăriilor de resturile vegetale, alungarea spititelor rele și atragerea belșugului în zonele argeşene. Au participat un număr foarte mare de spectatori, foatre mulți din ei dorind să faca poze cu tinerii din formația Svinițeană, motivând prin faptul că le-a plăcut prestația lor, că sunt tare frumoși și au costume populare minunate. Primarul din Svinița, Curici Nicolaie i-a felicitat pentru tot efortul lor, pentru mândria cu care promovează folclorul și tradiția sârbească.

Formatia artistică “Dunav” din Svinita, îsi propune ca în vacanța de iarnă să învețe noi dansuri populare sârbești și românești, iar anul viitor când începe turneul de spectacole, să fie din ce în ce mai buni și să rasune numele lor și a Uniunii Sârbilor pe cât mai multe scene din țară și străinătate.

 

 

 

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus