News Mehedinti

Reprezentanții administrației locale din Svinița au vizitat unul din cele mai bogate orașe din Serbia

Reprezentanții administrației locale din Svinița au vizitat unul din cele mai bogate orașe din Serbia

Data: 20-8-2013

De curând, primarul Comunei Svinița, Nicolae Curici, împreună cu o delegație a Primăriei au vizitat orașul Bor din Serbia, unul din cele mai bogate orașe. Delegația din Svinița a dat curs invitației oficialilor din Bor, acolo unde au purtat discuții despre o viitoare colaborare dintre cele două zone. Bor este un oraș minier care exploateză minereu de cupru atât la adâncimi de până la 740 m, cât și din cariere de suprafață, adevărate cratere cu peste 1 km în diametru.

“Am fost primiți foarte frumos, am vizitat mina de la exploatarea RTB BOR, obiectivele turistice din zona, Băile de la Breskovacia, lacul artificial, grădina zoologică și multe alte obiective. Am fost primiți de primarul orașului Bor în sala de ședinte a Consiliului Local unde s-a organizat și o conferință de presă”, a declarat primarul localității Svinița, Nicolae Curici.

La rândul său, edilul șef i-a invitat la Festivalul Smochinului din 31.08.2013 pe oficialii din Serbia care au promis că o să vină cu o echipă culturală și una sportivă, în jur de 50 de participanți.

De asemenea, în cadrul vizitei, primarul Curici a promovat comuna Svinița prin obiectivele turistice, peisajele mirifice, obiceiurile și tradițiile dar și prin toate acțiunile ce militează la păstrarea identității, portului, limbii și a culturii. 

   

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus