News Mehedinti

18 cetăţeni străini, depistaţi la malul Dunării de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Data: 22-2-2021

PoliÅ£iÅŸtii de frontieră din cadrul Sectorului PoliÅ£iei de Frontieră PorÅ£ile de Fier II – judeÅ£ul MehedinÅ£i au depistat în zona de competenţă optsprezece cetăţeni din Siria, Afganistan, Irak ÅŸi Somalia care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaÅ£iuni pentru a intra  ilegal în Romania din Serbia.

În data de 21.02.2021, în jurul orei 01.30, la nivelul Sectorului PoliÅ£iei de Frontieră PorÅ£ile de Fier II a avut loc o acÈ›iune privind combaterea migraÈ›iei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în localitatea de la malul Dunării Ostrovu Mare, în dreptul km flv  872, a fost descoperit un grup format din 18 cetăţeni străini.
Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faÅ£a locului. 

În cadrul primelor verificări, poliÈ›iÈ™tii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Siria, Afganistan, Irak ÅŸi Somalia, opt adulÈ›i, cu vârste cuprinse între 18 ÅŸi 47 de ani ÅŸi zece minori, cu vârste cuprinse între 3 ÅŸi 15 ani.
De asemenea, în cadrul cercetărilor, cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaÅ£iune cu motor, condusă de doi cetăţeni sirieni, care s-au întors pe teritoriul Serbiei, cărora le-au plătit sume cuprinse între 1.200 ÅŸi 1.500 de euro pentru fiecare persoană.

PoliÅ£iÅŸtii de frontieră au extins verificările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate È™i pentru a stabili întreaga arie infracÈ›ională, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârÈ™irii infracÈ›iunii de ,,trecerea ilegala a frontierei de stat", la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.