News Mehedinti

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

Data: 26-1-2021

În ultimele 24 de ore, poliÈ›iÈ™tii din cadrul Inspectoratului de PoliÈ›ie JudeÈ›ean MehedinÈ›i au continuat activitățile de prevenire È™i de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea InstituÈ›iei Prefectului, poliÈ›iÈ™ti, jandarmi, pompieri, poliÈ›iÈ™ti locali È™i reprezentanÈ›i ai instituÈ›iilor cu atribuÈ›ii de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, în cadrul acestor acÈ›iuni  au fost derulate activități de verificare atât în mediul urban cât È™i rural, acÈ›iuni de verificare a măsurilor sanitare, vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2, fiind  verificate 700 de persoane È™i peste 30 de societăți comerciale.
Au fost aplicate 45 de sancÈ›iuni contravenÈ›ionale pentru nerespectarea măsurilor de protecÈ›ie individuală, în valoare de 14.500 de lei.
In trafic, au fost verificate, peste 80 de mijloace de transport persoane.
    
,,Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19.
Facem precizarea că evenimentele de tipul nunți, botezuri, mese festive sunt intezise.
Recomandăm tuturor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!,, au transmis reprezentanții IPJ Mehedinți.