News Mehedinti

Ce se întâmplă cu profesorii care refuză vaccinarea anti-Covid și testarea

Data: 23-8-2021

Sorin Cîmpeanu a ridicat problema profesorilor care nu doresc să se vaccineze anti-Covid, dar nici să se testeze frecvent. Ministrul Educației a promis că va găsi o soluție pentru a veni în sprijinul acestora. În cazul în care există profesori care refuză vaccinarea anti-Covid și testarea, vor fi găsite soluții astfel încât să nu fie nimeni discriminat și să aibă dreptul la muncă, a spus Sorin Cîmpeanu. „În momentul în care ai posibilitatea să te vaccinezi și nu te vaccinezi, în momentul în care nici nu vrei să te testezi, sigur că în mod evident ai nevoie de ceva odihnă. „Ceva odihnă” trebuie să fie obligatoriu în termenii legii. Atât cât permite legea.

Ministrul Educaţiei a făcut noi precizări privind începerea noul an şcolar din 13 septembrie. Sorin Cîmpeanu a declarat că masca va fi obligatorie la interior, cu excepţia orelor de sport.

„Elevii au avut foarte mult de suferit pe parcursul predarii online. Şcolile sunt cele mai sigure medii. Am decis că anul acesta putem deschide scolile pana la pragul de 6 la mie.

Prima saptamana va incepe cu ceremoniile de deschidere a anului scolar. Anul acesta ne permitem. Masca va fi obligatorie in interior, cu exceptia orelor de educatie fizica. Conditia este ca rata de infectare sa fie sub doi la mie.

Permitem ceremoniile in exterior, singura conditie va fi ca ceremoniile sa nu dureze mai mult de o ora si jumatate şi să se poarte mască de protecţie”, a declarat ministrul Educaţiei la Digi24.

rtv.net