News Mehedinti

Ce se întâmplă cu profesorii care refuză vaccinarea anti-Covid È™i testarea

Data: 23-8-2021

Sorin Cîmpeanu a ridicat problema profesorilor care nu doresc să se vaccineze anti-Covid, dar nici să se testeze frecvent. Ministrul EducaÈ›iei a promis că va găsi o soluÈ›ie pentru a veni în sprijinul acestora. În cazul în care există profesori care refuză vaccinarea anti-Covid È™i testarea, vor fi găsite soluÈ›ii astfel încât să nu fie nimeni discriminat È™i să aibă dreptul la muncă, a spus Sorin Cîmpeanu. „În momentul în care ai posibilitatea să te vaccinezi È™i nu te vaccinezi, în momentul în care nici nu vrei să te testezi, sigur că în mod evident ai nevoie de ceva odihnă. „Ceva odihnă” trebuie să fie obligatoriu în termenii legii. Atât cât permite legea.

Ministrul EducaÅ£iei a făcut noi precizări privind începerea noul an ÅŸcolar din 13 septembrie. Sorin Cîmpeanu a declarat că masca va fi obligatorie la interior, cu excepÅ£ia orelor de sport.

„Elevii au avut foarte mult de suferit pe parcursul predarii online. Åžcolile sunt cele mai sigure medii. Am decis că anul acesta putem deschide scolile pana la pragul de 6 la mie.

Prima saptamana va incepe cu ceremoniile de deschidere a anului scolar. Anul acesta ne permitem. Masca va fi obligatorie in interior, cu exceptia orelor de educatie fizica. Conditia este ca rata de infectare sa fie sub doi la mie.

Permitem ceremoniile in exterior, singura conditie va fi ca ceremoniile sa nu dureze mai mult de o ora si jumatate ÅŸi să se poarte mască de protecÅ£ie”, a declarat ministrul EducaÅ£iei la Digi24.

rtv.net