News Mehedinti

COD ROȘU de inundaÈ›ii pe râul Motru - Pompierii mehedinÈ›eni au acÈ›ionat în sprijinul cetățenilor

Data: 5-1-2021

Ca urmare a manifestării avertizărilor hidro-meteorologice cod portocaliu È™i roÈ™u, din această noapte, până la această oră, pompierii mehedinÈ›eni au acÈ›ionat cu mijloacele specifice pentru evacuarea apei din două curÈ›i È™i un beci, în localitățile Dr.Tr.Severin, TarniÈ›a È™i PruniÈ™or, dar È™i pentru evacuarea apei din pasajul Halânga, pe DN 67. În cooperare cu membrii Comitetului Local pentru SituaÈ›ii de Urgență Baia de Aramă, în localitatea TarniÈ›a, pompierii au amenajat un dig din cca. 100 de saci cu nisip, pentru a devia cursul apei È™i a proteja gospodăriile cetățenilor.


Totodată, în sprijinul cetățenilor au intervenit È™i comitetele locale pentru situaÈ›ii de urgență din localitățile Strehaia È™i Corcova, pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie È™i o fermă de animale.  
Ca urmare a informării primite de la operatorul de distribuÈ›ie a energiei electrice, LEA MOTRU-ILOVÄ‚Èš a fost afectată parÈ›ial cu 44 de abonaÈ›i, echipa de intervenÈ›ie a operatorului de energie acÈ›ionând în continuare pentru remedierea situaÈ›iei.
I.S.U. MehedinÈ›i împreună cu S.G.A. MehedinÈ›i au monitorizat permanent situaÈ›ia operativă de la nivelul judeÈ›ului. Totodată, s-a luat măsura înÈ™tiințării prin RO-ALERT a populaÈ›iei din localitățile Baia de Aramă, BroÈ™teni È™i FloreÈ™ti.

În continuare, pompierii mehedinÈ›eni împreună cu autoritățile locale È™i instituÈ›iile judeÈ›ene cu responsabilități în gestionarea situaÈ›iilor de urgență generate de inundaÈ›ii continuă misiunile de sprijinire a populaÈ›iei pentru diminuarea efectelor produse de fenomenele hidrologice, precum È™i cele de monitorizare pentru luarea măsurilor ce se impun în cazul apariÈ›iei altor evenimente negative.