News Mehedinti

Două familii cu posibilități materiale reduse au fost ajutate de jandarmii mehedințeni

Data: 23-12-2020

Crăciunul este cea mai frumoasă sărbătoare a anului, pentru că ne aduce aminte să fim uniÈ›i, să zâmbim, să dăruim. Pentru noi,  bucuria Crăciunului înseamnă spiritul de a oferi, fără a ne gândi că trebuie să primim ceva înapoi.

SituaÈ›ia a două familii din satul Almăjel, despre care am aflat din mediul online, nu ne-a lăsat indiferenÈ›i. Povestea lor este impresionantă È™i ne-am alăturat campaniei de ajutorare demarată  în această perioadă.

Prima familie la care am ajuns este formată din È™ase copii, cu vârste între trei È™i 11 ani. Ei au fost părăsiÈ›i de părinÈ›i È™i sunt crescuÈ›i de bunici, care nu s-au îndurat să-i despartă. Îi cresc cu greu, înconjuraÈ›i de lipsuri, dar bucuroÈ™i că sunt împreună. Casa în care locuiesc are nevoie de reparaÈ›ii, iar schimbarea tâmplăriei È™ubrede, reprezenta o necesitate. Colegul nostru, plutonier major Oreviceanu Florin s-a oferit să achiziÈ›ioneze patru ferestre È™i două uÈ™i din tâmplărie PVC, pentru a le înlocui cu cele vechi. Și, cum jandarmii È™tiu că cel mai bine se acÈ›ionează în echipă, în scurt timp au dus treaba la bun sfârÈ™it.  Iar copiilor le-au transmis că MoÈ™ Crăciun nu i-a uitat È™i le-a lăsat câteva daruri în maÈ™ina Jandarmeriei. Dulciuri, jucării, hăinuÈ›e È™i alimente de primă nesesitate au fost oferite cu tot sufletul de jandarmi.

Ne-a impresionat È™i cazul unei mame care creÈ™te singură È™apte copii, deoarece tatăl lor  a  decedat. Pentru ei ne-am gândit la niÈ™te cadouri mai practice, È™i le-am achiziÈ›ionat un aragaz È™i o butelie, care să le fie de ajutor în gospodărie. Și aici am oferit alimente de primă necesitate, dulciuri, fructe, hăinuÈ›e,  jucării, precum È™i produse de igienă personală.

Un gest simplu, făcut din suflet, prin care am încercat să aducem un strop de bucurie, unor copii în preajma sărbătorilor de iarnă.  

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEÅ¢EAN MEHEDINÅ¢I

Compartimentul Informare Relaţii Publice şi cu Publicul