News Mehedinti

După ce a stat trei ani în Serbia, o familie de migranÅ£i a traversat Dunărea cu o barcă

Data: 24-8-2021

PoliÅ£iÅŸtii de frontieră din cadrul Sectorului PoliÅ£iei de Frontieră Drobeta Turnu Severin – I.T.P.F. TimiÅŸoara au depistat o familie formată din ÅŸase cetăţeni străini care a încercat să intre în Å£ara noastră din Serbia, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaÅ£iuni gonflabile.

În data de 23.08.2021, în jurul orei 23.45, în urma unui apel la 112, poliÅ£iÅŸtii de frontieră din cadrul Sectorului PoliÅ£iei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au declanÅŸat o acÅ£iune specifică pe linia prevenirii migraÅ£iei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, colegii noÅŸtri au identificat în Portul Comercial Drobeta Turnu Severin, ÅŸase cetățeni străini, o femeie, un bărbat ÅŸi patru minori.

Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical. 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză fac parte dintr-o familie de cetățeni afgani, adulÅ£ii au vârste de 38, respectiv 51 de ani, iar minorii au vârste cuprinse între 2 ÅŸi 14 ani. AdulÅ£ii au declarat că se aflau pe teritoriul Serbiei de trei ani ÅŸi au trecut frontiera în România cu o ambarcaÅ£iune gonflabilă, cu intenÈ›ia de a încerca să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliÅ£iÅŸtii de frontieră efectuează cercetări, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.