News Mehedinti

După ce a stat trei ani în Serbia, o familie de migranţi a traversat Dunărea cu o barcă

Data: 24-8-2021

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin – I.T.P.F. Timişoara au depistat o familie formată din şase cetăţeni străini care a încercat să intre în ţara noastră din Serbia, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile.

În data de 23.08.2021, în jurul orei 23.45, în urma unui apel la 112, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, colegii noştri au identificat în Portul Comercial Drobeta Turnu Severin, şase cetățeni străini, o femeie, un bărbat şi patru minori.

Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical. 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză fac parte dintr-o familie de cetățeni afgani, adulţii au vârste de 38, respectiv 51 de ani, iar minorii au vârste cuprinse între 2 şi 14 ani. Adulţii au declarat că se aflau pe teritoriul Serbiei de trei ani şi au trecut frontiera în România cu o ambarcaţiune gonflabilă, cu intenția de a încerca să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus