News Mehedinti

În acest weekend, două persoane È™i-au pierdut viaÈ›a după ce au ales să se răcorească în fluviul Dunărea

Data: 19-7-2021

În sezonul estival, pentru a suporta mai uÈ™or temperaturile ridicate, cetățenii preferă să petreacă timpul în natură, desfășurând diverse activități recreative, care implică È™i scăldatul în ape curgătoare sau lacuri. Pentru a preveni riscul de înec, ISU MehedinÈ›i recomandă cetățenilor să respecte câteva reguli È™i măsuri pentru a se bucura de o vacanță în siguranță.

FACEM APEL LA CETÄ‚ÈšENI să frecventeze numai locurile special amenajate pentru înot ÅŸi să respecte avertizările privind interzicerea scăldatului în alte zone decât cele autorizate. O atenÈ›ie deosebită trebuie acordată copiilor, care nu trebuie lăsaÈ›i nesupravegheaÅ£i, mai ales în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă. 

Recomandăm EVITAREA SCÄ‚LDATULUI în râuri, lacuri, canale de irigaÅ£ii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenÅ£ii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi ÅŸi trunchiuri de copaci. 

Astfel, cetățenii, indiferent că sunt buni înotători sau nu, atunci când se aventurează cu ambarcaÈ›iunea sau la scăldat în locurile neamenajate, trebuie să conÈ™tientizeze riscurile la care se expun È™i să se protejeze purtând echipamente adecvate. 

De asemenea, pentru evitarea È™ocului hipotermic, cetățenii trebuie să nu intre, imediat, în apa rece după ce au stat mult timp la soare. 

Totodată, pentru prevenirea unor situaÈ›ii de urgență, aceÈ™tia nu trebuie să se aventureze în apă când sunt în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte. În timpul unor vijelii sau furtuni, scăldatul este interzis! 

În speranÈ›a că, cetățenii vor conÈ™tientiza pericolul È™i nu se vor aventura în acte de teribilism, care îi pot costa viaÈ›a, ne dorim ca scafandrii mehedinÈ›eni să nu mai desfășoare misiuni de căutare a persoanelor, ci doar exerciÈ›ii de pregătire. 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE