News Mehedinti

PALATUL CULTURII „TEODOR COSTESCU” SÄ‚RBÄ‚TOREȘTE 98 DE ANI DE EXISTENȚĂ

Data: 9-12-2022

Marius Screciu: ,,Palatul Culturii „Teodor Costescu”, una dintre cele mai importante instituÈ›ii culturale din MehedinÈ›i, sărbătoreÈ™te în aceste zile 98 de ani de existență, el fiind inaugurat la data de 30 noiembrie 1924.

Am avut onoarea de a premia, în cadrul celei de-a VI-a ediÈ›ii a Galei Premiilor Culturale, personalități ale teatrului românesc, originare din Drobeta-Turnu Severin, oameni care ne-au reprezentat cu cinste È™i ne reprezintă, în continuare, pe marile scene. Au fost prezente Valeria Sitaru, Ștefana Samfira, Livia Taloi, Robert Poiană È™i reprezentanÈ›i ai grupului de umor Cavalerii Râsului.  De asemenea, ne-au fost alături personalități severinene È™i nu numai, cum sunt Dan Șalapa È™i Emil Boroghină, actori care au ajutat la dezvoltarea teatrului românesc.

Avem un oraÈ™ frumos cu o istorie bogată, iar promovarea turismului cultural este un factor important atât pentru dezvoltarea economică a societății, cât È™i pentru identitatea nostră ca severineni. Voi continua să investesc în noi proiecte, dar È™i să susÈ›in toate iniÈ›iativele ce pot contribui la patrimoniul nostru istoric È™i cultural autentic.,,