News Mehedinti

POLIȚIȘTII VOR CA ZIUA DE 17 SEPTEMBRIE SĂ DEVINĂ O ZI FĂRĂ PERSOANE DECEDATE ÎN ACCIDENTE RUTIERE

Data: 17-9-2020

Astăzi, 17 septembrie a.c., polițiștii de la Serviciul și Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au desfăşurat o activitate de conştientizare a participanţilor la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele rutiere.

Proiectul îşi propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora, astfel încât ziua de 17 septembrie să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere produse pe drumurile publice.

Obiectivul acestei activităţi educativ-preventivă este de a responsabiliza participanţii la traficul rutier, cu privire la importanţa adoptării unei conduite preventive atunci când se deplaseză pe drumurile publice.

Acțiunea se va desfășura conform Proiectului ROADPOL Safety Days, proiect susținut de Comisia Europeană.

În cadrul acestei acțiuni, polițiștii au acordat conducătorilor auto opriți în trafic, sfaturi prevenite ce au vizat combaterea excesului de viteză, conducerea sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, folosirea necorespunzătoarea a telefonului mobil sau neportul centurii de siguranță.

Comportamentul participanților la traficul rutier rămâne cel mai important obstacol în îndeplinirea obiectivelor în domeniul siguranței rutiere.

 

Informații background:

Zinic, pe drumurile din Europa, peste 70 de persoane își pierd viața în accidente rutiere.

În primele 9 luni ale acestui an, pe drumurile din județul Mehedinți s-au produs 89 de accidente de circulație soldate cu rănirea gravă a 85 persoane și cu decesul a 19.

 

 
Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus