News Mehedinti

Se construiesc 2 crese moderne în Drobeta Turnu Severin

Data: 23-6-2022

În perioada imediat următoare, primaria demarează lucrările pentru construirea a două creÈ™e moderne È™i eficiente din punct de vedere energetic. Vorbim despre o creșă ce fi construită lângă Parcul Tineretului, cu o capacitate de 10 grupe È™i o creșă cu o capacitate de 4 grupe, care va fi amplasată în zona Serpentina RoÈ™iori.

CeÈ™ele vor avea săli de joacă, de festivități, dormitoare, bucătării, spălătorii, cabinete medicale, dar È™i spaÈ›ii de joacă în aer liber, pentru ca cei mai mici dintre severineni să aibă parte de condiÈ›ii decente, încă de la primii paÈ™i.

"De asemenea, anul viitor, avem în plan construirea, prin PNRR, a încă două creÈ™e: una, în zona ANL È™i alta, în zona BanoviÈ›a. Strategia noastră este să construim creÈ™e în toate cartierele oraÈ™ului, pentru a le asigura locuitorilor acces cât mai rapid către aceste instituÈ›ii È™i, în acelaÈ™i timp, pentru a nu bloca zonele aglomerate. Fiecare cartier, inclusiv cele nou formate, trebuie să aibă creÈ™e, grădiniÈ›e, locuri de joacă È™i parcuri." A declarat primarul Marius Screciu.