News Mehedinti

Țările în care putem merge în vacanță în 2021. DestinaÈ›ii cu restricÈ›ii minime din Europa

Data: 14-6-2021

Dacă sezonul turistic din 2020 a fost, în mare parte, „confiscat” de pandemia de coronavirus, în 2021 pare că lucrurile vor fi mult mai bune. Pentru cetățenii europeni, opÈ›iunile de vacanță în acest an sunt mult mai multe - țări în care barurile, restaurantele È™i atracÈ›iile turistice sunt deschise, iar regulile de intrare pe teritoriu sunt blânde, conform Euronews.

Țările din Europa în care putem călători pentru vacanță

Șapte țări-destinaÈ›ii turistice preferate din Uniunea Europeană È™i-au deschis graniÈ›ele pentru turiÈ™ti europeni, însă fiecare are propriul său regim de reguli È™i restricÈ›ii anti-Covid, unele mai relaxate, altele mai dure. Majoritatea permit, însă, intrarea pe teritoriu cu un test PCR negativ, certificat de vaccinare sau act care dovedeÈ™te că persoana a trecut prin boală. Printre țările care permit venirea turiÈ™tilor se includ: CroaÈ›ia, Grecia, Italia, Malta, Islanda, Muntenegru, Portugalia.

Croația

Croația, cunoscută pentru apa limpede albastră și pentru sutele de insule ce pot fi vizitate, este deschisă turiștilor care fac dovada unui test PCR negativ din ultimele 48 de ore dinainte călătoriei, dovada recuperării post-Covid sau un certificat de vaccinare. Pentru turiștii care vizitează din afara zonei Schengen este nevoie și de dovada achitării cazării.

Franța

Din 9 iunie, persoanele care călătoresc din România în FranÈ›a nu trebuie să mai prezinte test negativ la Covid-19 dacă au fost vaccinate È™i pot prezenta un certificat de vaccinare.

Conform MAE, nu au nevoie de test negativ pentru Covid–19 persoanele care sunt vaccinate complet cu un vaccin autorizat de UE. Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puÈ›in 2 săptămâni de la a doua injecÈ›ie cu vaccinurile care se fac cu doză dublă (Pfizer, Moderna, AstraZeneca), 4 săptămâni de la injecÈ›ia pentru vaccinul cu doză unică (Johnson & Johnson) È™i 2 săptămâni de la injecÈ›ia făcută în cazul persoanelor care au fost infectate cu Covid-19 È™i pentru care, în FranÈ›a, este necesară o singură injecÈ›ie.

Persoanele care nu sunt vaccinate (schemă completă, conform detaliilor de mai sus) trebuie să prezinte la îmbarcare / la trecerea frontierei rezultatul unui test negativ, fie PCR, fie antigen, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.

Grecia

Grecia, una dintre destinaÈ›iile cele mai frecventate de turiÈ™ti din România È™i nu numai, permite intrarea pe teritoriul său a turiÈ™tilor europeni dacă aceÈ™tia prezintă un certificat de vaccinare anti-Covid, un test PCR negativ făcut nu mai târziu de 72 de ore sau dovada recuperării din boală. Pentru cetățenii UE/Schengen/EEA/UK nu se aplică măsura carantinării.

În Grecia, barurile È™i restaurantele sunt deschise încă din luna mai È™i nu există restricÈ›ii de circulaÈ›ie pe timp de noapte. Autoritățile de la Atena speră că insulele greceÈ™ti vor fi „libere de Covid” până la sfârÈ™itul lui iunie.

Italia

Italia, una dintre cele mai vizitate ale țării, pentru oraÈ™ele istorice emblematice È™i pentru numeroasele atracÈ›ii, permite intrarea turiÈ™tilor europeni dar È™i a celor britanici sau americani – toÈ›i vizitatorii trebuie, însă, să prezinte un test PCR negative nu mai vechi de 48 de ore.

De asemenea, în Italia încă sunt restricÈ›ii de circulaÈ›ie pe timp de noapte, „ora de stingere” fiind  23:00 È™i este obligatorie purtarea măștii de protecÈ›ie în spaÈ›ii publice. Aceste restricÈ›ii vor rămâne în vigoare cel puÈ›in până în luna iulie, în funcÈ›ie de evoluÈ›ia epidemiologică.

Malta

Malta s-a redeschis, oficial, pentru turiÈ™i în iunie 2021 È™i este prima È›ară din UE care a atins imunitatea de turmă.

Cetățenii europeni pot intra în Malta cu test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, iar paÈ™aportul de vaccinare va fi introdus din iulie. Restaurantele malteze pot sta deschise până la miezul nopÈ›ii, dar purtarea măștii este încă obligatorie în spaÈ›ii deschise.

Islanda

Pentru cei care preferă destinații nordice, Islanda oferă oportunitatea admirării aurorei boreale sau relaxării la băi termale.

Călătorii vaccinaÈ›i È™i cei care prezintă un act care atestă vindecarea de Covid-19 pot intra în È›ară fără carantină dar trebuie să aibă un test negativ la sosire. Testul poate fi efectuat È™i la aeroport, însă chiar È™i cu un test negativ, persoana trebuie să se izoleze cinci zile înainte să facă un al doilea test.

Muntenegru

Muntenegru este o altă È›ară, care s-a redeschis recent pentru turiÈ™ti – vizitatorii din țările UE pot intra în È›ară cu un test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore, un test rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore, certificat de vaccinare sau dovada recuperării din boală.

Portugalia

Portugalia este, de asemenea, deschisă pentru cetățenii și rezidenții țărilor europene cu test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore, iar același regim se aplică și Insulelor Azore și Madeira. digi24.ro